Καταγγελίες σοκ για βασανιστήρια από το Ισραήλ: «Η αποστολή ήταν ανθρωπιστική, η κράτηση είναι πολιτική»

    Ημερομηνία:

    Σοκαριστικό βίντεο στο οποίο φαίνονται σημάδια βασανιστηρίων, φέρεται να ανάρτησε στα social media ο Βραζιλιάνος φιλοπαλαιστίνιος ακτιβιστής Τιάγκο Αβίλα, καταγγέλλοντας ότι υπέστη παρενοχλήσεις και κακομεταχείριση κατά την παραμονή του στις φυλακές του Ισραήλ. Ο Αβίλα συμμετείχε στην αποστολή του «Στόλου της Ελευθερίας» προς τη Γάζα, επιβαίνοντας στο πλοίο Madleen μαζί με την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλους εθελοντές.

    Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε πλέον στη Βραζιλία, τρεις σύντροφοι του πληρώματος παραμένουν υπό κράτηση στο Ισραήλ. «Η παρουσία τους σε ισραηλινό έδαφος δεν είναι εθελοντική. Κρατήθηκαν παράνομα κατά τη διάρκεια της ειρηνικής αποστολής του Στόλου, η οποία παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους στη Γάζα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Φλίγκος

    Ο Αβίλα υποστηρίζει πως η κατάσταση των κρατουμένων είναι εξαιρετικά επισφαλής, ιδιαίτερα εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. «Κρατούνται στη χώρα καθώς εντείνονται οι βομβαρδισμοί, ένα πολεμικό σενάριο που προκάλεσε το Ισραήλ για να παρουσιαστεί ως θύμα», σημειώνει, καταγγέλλοντας ότι η ασφάλεια των τριών ακτιβιστών απειλείται.

    «Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους και μια ασφαλή διαδρομή εξόδου από τη χώρα», υπογραμμίζει ο Βραζιλιάνος ακτιβιστής, ζητώντας παράλληλα διεθνή στήριξη. «Χρειαζόμαστε πίεση προς τις ισραηλινές αρχές για την εγγύηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και την εξασφάλιση ασφαλούς αποχώρησης από τη χώρα».

    «Αυτός είναι ένας αγώνας για αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και ειρήνη», καταλήγει. «Η αποστολή ήταν ανθρωπιστική. Η κράτηση είναι πολιτική».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το ελληνικό νησί που λατρεύουν οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

    Οι κυνηγοί θησαυρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λατρεύουν αυτό...

    Πώς το matcha έγινε ο «πράσινος χρυσός» – Από την Ιαπωνία στο TikTok

    Η Ιαπωνία καταναλώνει matcha από τον 12ο αιώνα, αλλά...

    AXAΪΑ: Προχωρά το πρότζεκτ του πεντάστερου – ΦΩΤΟ

    Όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τη μίσθωση των εγκαταστάσεων του...

    Η Πάτρα γίνεται καμβάς – Έρχεται το ArtWalk 10

    Η Πάτρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δέκατη (10η) συνεχή...