Κατάρ: Ένα Μουντιάλ βουτηγμένο στο χρυσάφι και το αίμα! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Το πιο ακριβό Μουντιάλ στην ιστορία των διοργανώσεων είναι το αυτό που θα διεξαχθεί σε λίγες εβδομάδες στο Κατάρ. Η είδηση από μόνη της δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς είναι γνωστό ότι τα έργα που χρειάστηκε που να γίνουν ώστε να καταστεί εφικτή η διοργάνωση, έστω και τον χειμώνα, κόστισαν πάρα πολλά χρήματα. Όμως το τελικό ποσό προκαλεί ίλιγγο, καθώς εκτιμάται ότι δαπανήθηκαν 220 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων, το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα αρχίσει στις 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ, θα είναι το πιο ακριβό από όλα. Θα είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο πολυτελείας.

    Όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketing registrado, επικαλούμενη ανάλυση της “Statista” (εταιρεία που ειδικεύεται στη στατιστική ανάλυση και στα δεδομένα αγοράς και καταναλωτών»), έχουν ήδη δαπανηθεί 220 δισεκατομμύρια δολάρια!

    Η διαφορά που προκύπτει με τις προηγούμενες διοργανώσεις είναι αβυσσαλέα: η Ρωσία δαπάνησε 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το Μουντιάλ του 2018 και η Βραζιλία, που μέχρι τώρα ήταν η πιο… ακριβή, 15 δισεκατομμύρια το 2014, κάτι που σημαίνει ότι είναι πάνω από 200 εκατομμύρια η διαφορά μεταξύ της πρώτης τώρα και της δεύτερης στην σχετική κατάταξη.

    Κι αυτό γιατί το Κατάρ δεν επένδυσε μόνο στις υποδομές για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και εφάρμοσε ένα ακόμη ευρύτερο σχέδιο ενόψει του 2030.

    Μόνο για την κατασκευή γηπέδων, διατέθηκαν από 6,5 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έγιναν και μεγάλες αλλαγές σε όλη την επικράτεια, όπως η κατασκευή ξενοδοχείων και δικτύων μετρό, αεροδρόμια και άλλα.

    Ωστόσο, και παρά τα εκατομμύρια που επενδύθηκαν, επανειλημμένα η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η κυβέρνηση του Κατάρ βρέθηκαν στο «στόχαστρο» κριτικής για τις συνθήκες, στις οποίες εργάζονταν οι εργαζόμενοι μετανάστες, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 6.500 έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Τα πιο ακριβά Μουντιάλ:

    1. Κατάρ 2022 220 δισεκατομμύρια δολάρια
    2. Βραζιλία 2014 15
    3. Ρωσία 2018 11,6
    4. Ν.Κορέα-Ιαπωνία 2002 7
    5. Γερμανία 2006 4,3
    6. Νότια Αφρική 2010 3,6
    7. Γαλλία 1998 2,3
    8. ΗΠΑ 1994 500 εκατομμύρια

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ: Προτείνω το… «Μάθημα Ζωής» από Ψυχολόγους στα σχολεία

    του Αχιλλέα Ροδίτη Μιλάμε για νεανική παραβατικότητα αλλά το βέβαιο...

    Δείτε γιατί δεν ξεκίνησαν ακόμα τα έργα στη Μαρίνα της Πάτρας…

    του Αχιλλέα Ροδίτη Άμεση και άκρως καθησυχαστική ήταν την περασμένη...
    Best Shop