Ωστόσο η απόφαση του προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων με τον πρόεδρο του συλλόγου (και μέλος της βασλιικής οικογένειας) Σεΐχη Χασάν Αλ Θάνι να αφήνει την VIP σουίτα του και να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο όπου σε έξαλλη κατάσταση φώναζε προς τον διαιτητή…
Άνθρωποι της φρουράς του, αλλά και της ομάδας προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν ενώ το ίδιο έκαναν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του με τον Σεΐχη αρχικά να δείχνει ότι δεν πείθεται από κανέναν, ενώ οι κινήσεις του φανέρωναν ότι ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να αποχωρήσουν…
Ο Αλ Θάνι έκανε νέα απόπειρα να προσεγγίσει τον διαιτητή αλλά στον σταμάτησαν ο αρχηγός της ομάδας Αχμλέντ Φαντέλ και ο συμπαίκτης του Ομάρ Αλ Οσάντ κατάφεραν να τον σταματήσουν για να βρεθούν δίπλα τους κι ένα γκρουπ παικτών των φιλοξενούμενων.
Γενικά για ένα δίλεπτο επικράτησε πραγματικό χάος με τον Σεΐχη να αποχωρεί και τον Ακράμ Αφίφ, εθνικό ήρωα καθώς με δικό του χατ τρικ το Κατάρ κατέκτησε το Ασιατικό Κύπελλο να αστοχεί στο πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.
Κι αν η συγκεκριμένη αντίδραση του Σεΐχη προκαλεί έκπληξη η αλήθεια είναι ότι δεν θα έπρεπε καθώς πολύ πριν προκύψει η… αραβική άνοιξη του ποδοσφαίρου (εδικά την τελευταία διετία με την άνοδο της Σαουδικής Αραβίας) υπήρχαν ανάλογα περιστατικά.
Κορυφαίο όλων αυτό που συνέβη στο Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982 όταν διεκόπη για ένα πεντάλεπτο ο αγώνας Γαλλία-Κουβέιτ για τη φάση των ομίλων.
Οι Γάλλοι προηγούνταν με 3-1 όταν ο Πλατινί βρήκε τον Ζιρές μέσα στην περιοχή… Ένα σφύριγμα από την κερκίδα έκανε τους αμυντικούς να σταματήσουν, αλλά ο Ζιρές συνέχισε και σκόραρε… Οι παίκτες του Κουβέιτ διαμαρτυρήθηκαν, οι άνθρωποι της ομάδας στράφηκαν στις κερκίδες και λίγο αργότερα ο πρίγκπηπας Φαχάντ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να ζητήσει από τους πάντες να αποχωρήσουν. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις ο Ρώσος διαιτητής Στούπαρ ακύρωσε το γκολ και έδωσε ελεύθερο με τη Γαλλία να επικρατεί με 4-1.