Καταρρέει η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ιταλία: Ο Ματέο Ρέντσι αποσύρει τους υπουργούς του

Ημερομηνία:

Κατέρρευσε η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ιταλία, καθώς ο Ματέο Ρέντσι αποφάσισε να αποσύρει από τον κυβερνητικό συνασπισμό τους υπουργούς του.

PHILOXENIA

«Δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά η κρίση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς, διότι η Δημοκρατία δεν είναι τηλεοπτικό σόου», τόνισε ο Ρέντσι. Πρόσθεσε, δε, ότι «οι παραιτήσεις αυτές στοχεύουν στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο, και αν θέλουν να το πράξουν και οι άλλες δυνάμεις της κυβέρνησης, είναι κάτι εφικτό». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη περιθώριο για διάλογο, αλλά με νέο πρόγραμμα και με νέες προτεραιότητες για την κυβερνητική δράση.

Ο πρώην πρωθυπουργός αντιτίθεται στα σχέδια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κοντέ για το πώς θα κατανεμηθούν δισεκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Αναμένεται, τώρα, η επόμενη κίνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος ή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, ή θα παραιτηθεί μεταβαίνοντας στον προεδρικό μέγαρο, για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Γιώργος Παππάς: «Κοστολογημένο στα 7,5 δισ. το πρόγραμμα Τσίπρα» (Hχητικό)

Στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το κόστος των...

Πάτρα: Γυναίκα προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή της

Συναγερμός στο ΕΚΑΒ το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πάτρα. Σύμφωνα...

Πάτρα: Κινητοποίηση του ΕΚΑΒ για άτομο στον Ριγανόκαμπο

Συναγερμός στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου. Άτομο σε έξαλλή κατάσταση και ...

Κωνσταντίνος Σβόλης: «Αν ήμουν Δήμαρχος, θα συνεννοούμουν καλύτερα» – Κριτική για τα έργα (Ηχητικό)

Στο MAX FM μίλησε ο Κωνσταντίνος Σβόλης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης...