Κατερίνα Σολωμού: Στοχευμένες δράσεις για να σωθούν ζωές

    Ημερομηνία:

    Η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γρ. Σολωμού στο μήνυμά της με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για στοχευμένες δράσεις προκειμένου να μην χάνονται ζωές.

    «Ο καρκίνος, θεωρείται παγκοσμίως ως η 2η συχνότερη αιτία θανάτου. Σε όλο τον κόσμο, περίπου 1 στους 6 θανάτους οφείλεται σε νεοπλασματικές ασθένειες. Η ημέρα αυτή είναι μία ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη στην μάχη ενάντια στον καρκίνο. Όσο πιο νωρίς διαγνωστεί η νόσος τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες επιβίωσης.

    Για ορισμένους τύπους καρκίνου μάλιστα, υπάρχουν προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και μπορούν να σώσουν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

    Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι μας, απέναντι στον εαυτό μας και στις οικογένειές μας, να υιοθετήσουμε έναν πιο σωστό και υγιεινό τρόπο διαβίωσης, καθώς και να καθιερώσουμε ετήσιες προληπτικές εξετάσεις.

    Η δημοτική αρχή της Πάτρας πρέπει να προωθήσει δράσεις και ενέργειες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τον δημοτών μας, με στόχο πάντοτε την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση που σώζει ζωές. Ιδίως για τις γυναίκες, ο προληπτικός έλεγχος του καρκίνου του μαστού είναι αναγκαίος. Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 συνεχίζοντας τη δράση για προληπτικό έλεγχο στις γυναίκες της Αχαΐας, θα βρίσκομαι στην Τοπική Κοινότητα Ελίκης του Δήμου Αιγιαλείας. Ας είμαστε, λοιπόν, αισιόδοξοι και με όπλο την πρόληψη θα έχουμε μια καλύτερη ζωή».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτές είναι οι καλύτερες στάσεις στο σεξ που θα «σώσουν» κάθε άντρα με “προσόντα”

    Επανέρχομαι με την υποενότητα   «Ποιες στάσεις είναι ιδανικές για...

    5 σημάδια ότι μια γυναίκα είχε πολλούς συντρόφους

    Η κατανόηση αυτών των σημαδιών με ενσυναίσθηση βοηθά στην...

    Labubu: Μια φούσκα δισεκατομμυρίων έτοιμη να σκάσει

    Τα Labubu έχουν την τιμητική τους. Αυτό είναι σαφές. Τα βλέπει...

    Ελλάδα-Ιταλία 75-66: Άμυνα γρανίτης, Γιάννης δυναμίτης και ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική!

    Η Εθνική χρειάστηκε να επιστρέψει στα βασικά απέναντι στην Ιταλία, παίζοντας σπουδαία...