Κατέρρευσε η τοιχογραφία με τα δελφίνια στο Ανάκτορο της Κνωσού – Δείτε φωτογραφίες

Ημερομηνία:

Τμήμα τοιχογραφίας που αναπαριστά δελφίνια κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

PHILOXENIA

Πρόκειται για τμήμα της τοιχογραφίας με τα δελφίνια, αντίγραφο της αναστήλωσης του Άρθουρ Έβανς που χρονολογείται από το 1960, σύμφωνα με το neakriti.gr. Σημειώνεται ότι το πρωτότυπο βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Η τοιχογραφία -κατασκευασμένη από γύψο- αποτελούνταν από τρία μέρη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα δύο από αυτά αποκολλήθηκαν και έπεσαν, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές φθορές και να σπάσουν.

Η κατάρρευση σημειώθηκε στην ανατολική πτέρυγα του ανακτόρου, η οποία έχει ήδη αποκλειστεί και θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας, για λόγους ασφάλειας και αποτίμησης της ζημιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr, το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ζητηθεί άμεση αποκατάσταση του σημείου, ώστε να προστατευτεί το υπόλοιπο μνημείο και να αποτραπούν περαιτέρω φθορές. Όπως εκτιμάται, ρόλο στην κατάρρευση έπαιξαν και οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στο νησί.

Η τοιχογραφία πριν και μετά την κατάρρευση:

knosos-mesa
Κατέρρευσε  η τοιχογραφία με τα δελφίνια στο Ανάκτορο της Κνωσού - Δείτε φωτογραφίες
cretalive.gr
Κατέρρευσε  η τοιχογραφία με τα δελφίνια στο Ανάκτορο της Κνωσού - Δείτε φωτογραφίες
Κατέρρευσε  η τοιχογραφία με τα δελφίνια στο Ανάκτορο της Κνωσού - Δείτε φωτογραφίες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Το… πορτ-μπαγκάζ έκρυβε ηχεία και ενισχυτή- Τρεις συλλήψεις στην Αχαΐα

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα για την...

Ο Χρηστίδης στην Πάτρα για το συνταξιοδοτικό

Με σύνθημα «Η τρίτη ηλικία στο προσκήνιο!», τη Δευτέρα 31 Αυγούστου,...

Σέρβιραν αλκοόλ σε ανήλικους σε κατάστημα στην Κουρούτα – Μία σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Κουρούτα Ηλείας, από αστυνομικούς...

Νέα Δημοκρατία: Οι γαλάζιες αγωνίες του φθινοπώρου

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλη η κυβερνητική ενέργεια πρέπει...