Kαθηγητής Φαρμακολογίας: Το 4ο κύμα το φθινόπωρο θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους

    Ημερομηνία:

    «Το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους» υποστηρίζει με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, επισημαίνοντας στους τελευταίους ότι οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα τους αφορούν σχεδόν κατά 95%.

    ICECAP

    «Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει», σημείωνει και προσθέτει πως:

    «Το πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος του ιού, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας, καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει (δημοσιευμένα δεδομένα πριν λίγες μέρες από το Public Health England αλλά και το Francis Crick Institute). Η πλήρης λοιπόν προστασία από το Delta στέλεχος απαιτεί 40-80 μέρες για πλήρη εμβολιασμό. Ανεμβολίαστοι γρηγορείτε … (**)». 

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ: Αλλα 115 εκατ. ευρώ στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ για το έργο

    Αίσιο τέλος, τρία χρόνια μετά το αίτημα αποζημίωσης στο Δημόσιο, παίρνουν...

    Πλεόνασμα-έκπληξη ανοίγει τον δρόμο για μειώσεις φόρων

    Η μόνη «ευχάριστη είδηση» σε όλη την Ευρώπη -εν μέσω...

    Πάπας Φραγκίσκος: Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων χτύπησαν 88 φορές όσα τα χρόνια ζωής του ποντίφικα – ΒΙΝΤΕΟ

    Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων ήχησαν 88 φορές στις 11.00...

    Αθηνά Οικονομάκου: Η φωτογραφία από το πρώτο μπάνιο της χρονιάς στη θάλασσα – «Πάμε παραλία τώρα»

    Η Αθηνά Οικονομάκου, πιο ευτυχισμένη από ποτέ, πέρασε τις...