Καθηγητής Παυλάκης για το εμβόλιο κορωνοϊού: «Θα πονάει λίγο παραπάνω”

    Ημερομηνία:

    Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στο OPEN για την επικείμενη άφιξη του πολυαναμενόμενου εμβολίου για τον κορωνοϊό, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «δεν αποτελεί τη μόνη λύση κατά της πανδημίας».

    «Η λύση περιλαμβάνει το εμβόλιο, αλλά όχι μόνο αυτό. Το εμβόλιο θα κάνει τεράστια διαφορά, αλλά δεν είναι το μόνο όπλο. Ίσως είναι το καλύτερο μαζί με την καραντίνα. Το εμβόλιο θα “δουλέψει” σε μερικούς μήνες μαζί με τα άλλα μέτρα όμως. Για να έχουμε ένα υποφερτό καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε πως στην Ελλάδα αργήσαμε να πάρουμε μέτρα για να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Οι ειδικοί από τον Αύγουστο προειδοποιούσαν ότι έρχεται νέο κύμα. Πρέπει να κάνουμε όσα ξεβολεύουν τον ιό, όχι όσα βολεύουν εμάς».

    Σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι αυτό θα καθοριστεί από το πότε θα εγκριθούν τα εμβόλια στην Ευρώπη. «Η Ελλάδα δεν θα πάρει 2 εκατ. αμέσως. Θα γίνεται συνεχώς παραλαβή νέων παρτίδων. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι τσεκαρισμένα, δεν υπάρχει κίνδυνος. Σε σχέση με άλλα εμβόλια, αυτό θα πονάει λίγο παραπάνω. Θα είναι όμως κάτι παροδικό» εξηγεί.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 8 τοξικές συνήθειες των γονέων που μεγαλώνουν δυστυχισμένα παιδιά

    Κανένας γονέας δεν έχει πρόθεση να μεγαλώσει παιδιά που θα είναι δυστυχισμένα και δεν...

    Πάτρα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

    Το τελευταίο αντίο στον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα σήμερα το...

    Ερωτευμένοι, αλλά δεν τα βρίσκετε στο κρεβάτι; Μυστικά για να γίνει το σεξ καλύτερο

    Θα περίμενε κανείς πως ο έρωτας θα μπορούσε να...

    Nέα Πάτρα: O Μπάμπης Γκολές στη λήθη – τα εκθέματά του σαπίζουν στις αποθήκες του Δήμου

    Σε δριμεία καταγγελία για την εγκατάλειψη του οράματος δημιουργίας...