Κατηγόρησαν για πορνογραφία δασκάλα που έδειξε στα παιδιά έργο του Μιχαήλ Άγγελου

    Ημερομηνία:

    Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα, μετά τις καταγγελίες ενός γονέα ότι τα παιδιά της έκτης τάξης εκτέθηκαν σε πορνογραφία.

    Στην πραγματικότητα, τα παιδιά είχαν δει φωτογραφίες του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου. Ο Δαβίδ στο ύψους πέντε μέτρων άγαλμα, ένα από τα αριστουργήματα της Δυτικής τέχνης, είναι γυμνός.

    david_michelangelo

     

    Και όμως βρέθηκε γονέας που διαμαρτυρήθηκε για αυτό. Μαζί του και άλλοι δύο που ήθελαν να γνωρίζουν από πριν τι θα διδαχτεί στην τάξη.

    Στο ίδιο μάθημα γίνονταν αναφορές στη «Δημιουργία του Αδάμ», επίσης του Μιχαήλ Άγγελου, και τη (σχεδόν γυμνή) «Γέννηση της Αφροδίτης» του Σάντρο Μποτιτσέλι.

    Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε παραίτηση τη διευθύντρια του σχολείου Χόουπ Καρασακίλα, η οποία είπε αργότερα ότι το σχολικό συμβούλιο της έδωσε τελεσίγραφο: παραίτηση ή απόλυση. Μέσα ενημέρωσης στη Φλόριντα ανέφεραν ότι η διευθύντρια δεν γνώριζε για ποιο λόγο της ζήτησαν παραίτηση, αλλά εκτιμά ότι σχετίζεται με το επίμαχο μάθημα.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του σχολικού συμβουλίου δήλωσε ότι ο προηγούμενος διευθυντής είχε προειδοποιήσει πέρυσι τους γονείς για τις εικόνες που θα έβλεπαν τα παιδιά, κάτι που δεν έγινε φέτος. Εξήγησε ότι ολόκληρο το (γυμνό) άγαλμα θα το δουν μαθητές την ώρα που πρέπει και όχι «στο νηπιαγωγείο ή στη δευτέρα δημοτικού».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αιγιάλεια: Μειώσεις στα δημοτικά τέλη το 2026 – «Μποναμάς» από τη δημοτική αρχή

    Ευχάριστο μαντάτο για τους Αιγιαλείς. Κάτι σαν μποναμάς για...

    ΔΕΗ και iSea ένωσαν δυνάμεις για τον καθαρισμό απομακρυσμένων ακτών σε περιοχές Natura 2000

    Παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί ακτών σε απομακρυσμένες περιοχές...