Κατώτατος μισθός: Πού καταλήγει η κυβέρνηση – Το επικρατέστερο σενάριο για την αύξηση

    Ημερομηνία:

    Οι εκθέσεις των επιστημονικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων για το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει μια αύξηση της τάξης του 4%, ώστε ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 811 ευρώ από 780 ευρώ σήμερα. Αν προχωρούσε το σενάριο αυτό, η αύξηση θα ήταν της τάξης των 31 ευρώ μεικτά και 699 ευρώ καθαρά.

    Πρόκειται για μια «μετρημένη» πρόταση, η οποία έχει τη δική της βαρύνουσα σημασία στον κοινωνικό διάλογο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δεδομένου του ειδικού βάρους της ΤτΕ ως θεσμικού συνομιλητή της κυβέρνησης.

    Στο περιβάλλον αυτό – κι ενώ στο τραπέζι υπάρχει και πρόταση για αύξηση 5% από την πλευρά κάποιων οργανώσεων εργοδοτών – το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή για το τελικό ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού εστιάζει στο 6% με 6,5%, ώστε το μεικτό ποσό να αυξηθεί στα 827 ευρώ με 830 ευρώ.

    Remaining Time-0:00
    Fullscreen
    Mute

    Εφόσον ο μισθός κλειδώσει στα 830 ευρώ, αυτό σημαίνει:

    • Αύξηση μεικτού ποσού: 50 ευρώ
    • Αύξηση καθαρού ποσού: 40 ευρώ

    Ο νέος καθαρός μισθός – σε περίπτωση αύξησης του κατώτατου στα 830 ευρώ – θα ξεπεράσει το φράγμα των 700 ευρώ, και θα αγγίξει τα 707 ευρώ, από 667 ευρώ σήμερα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άνοια: Το ανεπαίσθητο σύμπτωμα που μπορεί να αποτελεί πρώιμο σημάδι της νόσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%af%cf%83%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bc%cf%80%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf/

    Ἐκδήλωση Πρωτοκλητείων στὴν Πάτρα – «Μιλώντας στὰ παιδιὰ τῆς πόλης γιὰ τὸν πολιοῦχο καὶ τὸ Ναό του» (Φώτο)

    Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών τονίζονται τα εξής:...

    Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας — Στήριξη, Συμπερίληψη, Συμμετοχή

    Ένας νέος σύλλογος ατόμων με κινητική αναπηρία ιδρύθηκε για όλη την περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, που αποτελείται από 7 διοικητικά μέλη και...