Καύσιμα: Οι 4 παγίδες από τις «πειραγμένες αντλίες» – Τι να προσέξετε

    Ημερομηνία:

    Παραβατικότητα, αισχροκέρδεια και υψηλές τιμές διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα που πλήττει πολλαπλά την τσέπη των καταναλωτών.

    Οι καταναλωτές καλούνται να αντεπεξέλθουν στις συνεχείς ανατιμήσεις, που μπορεί να έχουν αφετηρία τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά αποτυπώνουν και στρεβλώσεις στην ίδια την αγορά καυσίμων.

    Η μαύρη αγορά στα καύσιμα αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, με γεωμετρική πρόοδο, διότι δεν γίνονται έλεγχοι και υπάρχει ατιμωρησία.

    Φλίγκος

    Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παρανομίας στις οποίες εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι και δημόσιοι λειτουργοί, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αγορά καυσίμων ευρύτερα.

    Σημαντικό πρόβλημα στην αγορά δημιουργεί και το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο και στο υγραέριο κίνησης.

    Εδώ οι κύριες μορφές απάτης είναι η πώληση καυσίμων για τα οποία δεν αποδίδονται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και άλλοι φόροι. Αυτό αφορά είτε στην παράνομη πώληση καυσίμων στη λιανική αγορά καυσίμων ειδικής χρήσης που απαλλάσσονται από τη φορολογία (π.χ. ναυτιλιακό πετρέλαιο), ή στη νόθευση της βενζίνης με χημικές ουσίες, κυρίως διαλύτες, που είναι πολύ πιο φθηνοί και επίσης δεν υπόκεινται σε ειδική φορολόγηση.

    Η ΑΑΔΕ έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη κυκλωμάτων που φέρνουν από το εξωτερικό διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων.

    Οι 4 παγίδες

    Να χρησιμοποιούν καύσιμα που είναι προϊόν λαθρεμπορίου

    Να χρησιμοποιούν νοθευμένα με χημικές ουσίες καύσιμα

    Να έχει χακαριστεί το ηλεκτρονικό σύστημα εταιριών

    «Πειραγμένες» οι αντλίες

    Τρόποι για να αποφύγουν οι καταναλωτές τις παγίδες

    Να επιλέγουν πρατήριο της εμπιστοσύνης τους

    Να αποφεύγουν πρατήρια με χαμηλότερες τιμές από τον μέσο όρο της αγοράς

    Πετρέλαιο θέρμανσης: «Έπεσε» η τιμή του

    Πέμπτη 26/01/2023: 1,301€/lt

    Πέμπτη 2/02/2023: 1,279€/lt )

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών απειλή για την επιβίωση του είδους στην Ελλάδα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών στην Ελλάδα και τις καταστρεπτικές για το είδος...

    Επίδομα 250 ευρώ: Χορηγείται με πολλούς «κόφτες» – Ποιοι μένουν εκτός

    Με «κόφτες» θα καταβληθεί τον Νοέμβριο το επίδομα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους....

    Νέες μηνύσεις από τον Γιώργο Μαζωνάκη αύριο Παρασκευή – Ποιους αφορούν

    Νέες μηνύσεις καταθέτει αύριο Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος...