Καύσωνας: «Εβρασαν» και οι ελληνικές θάλασσες – Ανοδος θερμοκρασίας έως και 5 °C

Ημερομηνία:

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο πρόσφατο κύμα καύσωνα, εκτός από τα ρεκόρ θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς και την καταπόνηση που προκάλεσαν στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, επηρέασαν σημαντικά και τη θερμοκρασία στην επιφάνεια των ελληνικών θαλασσών, όπως προκύπτει από τα δεδομένα του Αστεροσκοπείου Αθηνών που παρουσιάζονται από το meteo. 

PHILOXENIA

Επειτα από την επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων, παρουσιάζονται οι διαφορές της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας πριν (5 Ιουλίου) και μετά το κύμα καύσωνα (27 Ιουλίου 2023).

Καύσωνας: «Εβρασαν» και οι ελληνικές θάλασσες – Ανοδος θερμοκρασίας έως και 5 °C-1

Με κόκκινες αποχρώσεις απεικονίζεται η αύξηση και με μπλε η μείωση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια των ελληνικών θαλασσών, όπως μετρήθηκε την 27η Ιουλίου, συγκριτικά με την αντίστοιχη θερμοκρασία την 5η Ιουλίου 2023.

Στο διάγραμμα διακρίνονται:

  • η μεγάλη αύξηση κατά 4 με 5 °C στο Νότιο Ιόνιο
  • η αύξηση κατά 3 με 4 °C στο Βορειοδυτικό Αιγαίο
  • η μικρή αύξηση κατά 1 με 2 °C στο Κεντρικό Αιγαίο και η σχεδόν μηδενική διαφορά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στο Ανατολικό Αιγαίο

Eπιπλέον, όπως τονίζεται, ιδιαίτερα για την περιοχή του Νότιου Ιονίου, την Πέμπτη 27/7 η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας υπολογίστηκε πάνω από 30 °C, η οποία αποτελεί πολύ υψηλή τιμή για την εποχή.

Καύσωνας: «Εβρασαν» και οι ελληνικές θάλασσες – Ανοδος θερμοκρασίας έως και 5 °C-2

Αντιθέτως, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας μετρήθηκαν στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου (~ 24 °C).

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

38χρονη παρίστανε το 12χρονο κακοποιημένο κορίτσι και ζούσε με ανάδοχη οικογένεια για 14 μήνες

Μια απίστευτη υπόθεση απάτης αποκαλύφθηκε στη Βραζιλία, όπου μια γυναίκα στα...

Ζόζεφιν: Οι αναρτήσεις με τον Νίνο για τα γενέθλιά της, που βάζουν τέλος στις φήμες χωρισμού

Η Ζόζεφιν είχε τα γενέθλιά της και, μέσα από τις αναρτήσεις...

Η Coca-Cola ποντάρει στις νέες γεύσεις και στα εξατομικευμένα ροφήματα

Η Coca-Cola επενδύει σε νέες γεύσεις, εξατομικευμένα ροφήματα και αναψυκτικά και καινοτόμο εξοπλισμό,...

Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων – Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Πρόεδρος ο Νίκος Κυριαζής

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 η εκλογοαπολογιστική Γενική...