Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα: Μια εύκολη συνταγή έτοιμη σε 30 λεπτά

    Ημερομηνία:

    Τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα είναι ένας γευστικός μέζές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Απαλός και γευστικός κιμάς κοτόπουλου συνδυάζεται με πολλά μυρωδικά και τυρί παρμεζάνα, ψημένα στην εντέλεια. Μόλις οι κεφτέδες ροδίσουν, περιχύνονται με σάλτσα και καλύπτονται με τυρί. Μια υπέροχη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 30 λεπτά.

    Μπορείτε να φτιάξετε τριπλή μερίδα για κεφτέδες, να τους ψήσετε και να τους διατηρήσετε στην κατάψυξη. Τοποθετήσετε περίπου 20-24 προψημένους κεφτέδες σε μια σακούλα τροφίμων με φερμουάρ και βάλτε τους στην κατάψυξη. Έπειτα απλά ξεπαγώστε τους και ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.

    Υλικά

    • 450 γραμμάρια κιμάς από στήθος κοτόπουλου
    • 175 γραμμάρια ιταλική τριμμένη φρυγανιά
    • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
    • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    • ½ μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας + 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
    • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
    • 1 φλιτζάνι τριμμένο ιταλικό μείγμα τυριών

    Οδηγίες

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
    2. Αφήστε στην άκρη 1 φλιτζάνι σάλτσα και το τριμμένο τυρί.
    3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακαλύψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά, χωρίς να το παρακάνετε για να μην σκληρύνουν οι κεφτέδες.
    4. Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας, μοιράστε το μείγμα του κιμά και τοποθετήστε το στο ταψί. Αφού όλοι οι κεφτέδες τοποθετηθούν στο ταψί, πλάστε τους σε στρογγυλά σχήματα.
    5. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν βρέξετε ελαφρώς τα χέρια σας, οι κεφτέδες θα πλάθονται πιο εύκολα.
    6. Ψήστε για 16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
    7. Αλλάξτε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ.
    8. Περιχύστε με μια κουταλιά σάλτσα κάθε κεφτέ.
    9. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.
    10. Ψήστε στο γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει και να γίνει αφράτο.
    11. Σερβίρετε και απολαύστε!
    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Τα αυτοκίνητα στο κέντρο… δεν κινούνται!

    Δεν ξέρουμε πώς, πότε και σε ποιον βαθμό θα...

    Η Angela White στις διακοπές της με σκάφος στο Αιγαίο Πέλαγος

    Η Angela White καυτή στις διακοπές της με σκάφος...

    Συνέντευξη στην Ασπασία Ρηγοπούλου: Το Καραμανδάνειο αλλάζει…

    του Αχιλλέα Ροδίτη Πρόσφατα η «Πολιτεία» είχε κάνει μια μικρή...

    Μικρή ανάσα στον πληθωρισμό: Αυξήσεις στα φρούτα, τον καφέ και τα ενοίκια, πτώση στο ελαιόλαδο

    Μικρή αποκλιμάκωση σημείωσε ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού τον Αύγουστο, καθώς διαμορφώθηκε στο...