Ένα μερακλίδικο φαγητό που μπορεί να λειτουργήσει ως ορεκτικό με συνοδεία τσίπουρου, κρασιού ή μπίρας, αλλά και ως κυρίως πιάτο για το καθημερινό τραπέζι
Βήμα 1
Κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 5΄ ή για παραπάνω χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αναμιχθούν τα αρώματά τους. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Βήμα 2
Σάλτσα καρυδιού: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και σοτάρουμε για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για 5΄. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και συνοδεύοντας αν θέλουμε με πατάτες τηγανητές.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography