Kέικ με ανανά και μπανάνα από τη Τζαμάικα

    Ημερομηνία:

    30′ προετοιμασία
    1 ώρα ψήσιμο
    1 ώρα αναμονή
    Σύνολο: 2 ώρες και 30′

    Υλικά

    Μερίδες: 10

    Για το κέικ

    450 γρ. ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος και ψιλοκομμένος
    340 γρ. σάρκα από ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένη
    215 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
    2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για το σκεύος
    265 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
    2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

    Για το γλάσο

    250 γρ. τυρί κρέμα
    60 γρ. βούτυρο αγελάδας
    15 ml χυμός της κονσέρβας ανανά
    125 γρ. ζάχαρη άχνη

    Διαδικασία

    Κέικ

    Για το Hummingbird cake, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ.
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τον ανανά, την μπανάνα, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
    Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
    Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν.
    Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα φρούτων και ανακατεύουμε μέχρι απλώς να ενωθούν τα υλικά.
    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
    Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψάκι και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα, όπου το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

    Γλάσο

    Σε ένα μπολ χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τον χυμό ανανά και την άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Αλείφουμε το κρύο κέικ με ένα παχύ στρώμα από γλάσο και σερβίρουμε.

    Μυστικά

    Αν βρούμε ώριμα φρούτα του πάθους, μπορούμε να προσθέσουμε 60 ml από τη σάρκα τους (μαζί με τα σπόρια) στο μείγμα του κέικ, αφαιρώντας 60 γρ. από την ποσότητα της μπανάνας. Θα είναι μια ωραία έκπληξη στο στόμα.

    Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 229.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Nappuccino: Αυτή η νέα τάση που αλλάζει τον ύπνο μας

    Σε μια εποχή που μας θέλει συνεχώς σε εγρήγορση,...

    Nαστάζια Μητροπούλου: Τα πάντα ΟΛΑ άλλαξαν για το κορίτσι του Θέμου!

    Εχοντας αφήσει πίσω της όλα τα άσχημα που βίωσε, η Ναστάζια...

    Οι 10 κορυφαίοι εφοπλιστές που κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά ξηρού φορτίου το 2025 – Ηγετική η παρουσία της Ελλάδας

    Από το σιδηρομετάλλευμα και τον άνθρακα έως τα δημητριακά και τα λιπάσματα, η ναυτιλία...

    Η Ελληνίδα μάνα και το σπιτικό φαγητό από το ’50 έως σήμερα

    Η εικόνα μιας μητέρας που κυνηγάει το μικρό της...