Κένυα: Στους 47 οι νεκροί που νήστεψαν μέχρι θανάτου

    Ημερομηνία:

    Η κενυατική αστυνομία έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής τις σορούς 47 ανθρώπων, που θεωρεί ότι ήταν μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης τα οποία πίστευαν ότι θα πήγαιναν στον παράδεισο αν νήστευαν μέχρι θανάτου.

    Φλίγκος

    Η αστυνομία άρχισε από την Παρασκευή την εκταφή των πτωμάτων από το δάσος Σακαχόλα, κοντά στην παραλιακή πόλη Μαλίντι. «Συνολικά, 47 άνθρωποι πέθαναν στο δάσος Σακαχόλα», είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Τσαρλς Καμάου μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε όμως ότι η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η αστυνομία διέσωσε 15 μέλη της αίρεσης, της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, τα οποία είπαν ότι διατάχθηκαν να λιμοκτονήσουν. Τέσσερις από αυτούς τους ανθρώπους ωστόσο πέθαναν προτού να φτάσουν στο νοσοκομείο.

    ICECAP

    Ο ηγέτης της αίρεσης, ο Πολ Μακένζι, συνελήφθη αφού έφτασε στις αρχές μια πληροφορία που έκανε λόγο για «ρηχούς τάφους» στους οποίους είχαν ενταφιαστεί τουλάχιστον 31 πιστοί. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μακένζι αρνήθηκε να φάει ή να πιει οτιδήποτε όσο ήταν υπό κράτηση.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Κιτούρε Κιντίκι είπε ότι ολόκληρο το δάσος, έκτασης περίπου 3.200 στρεμμάτων, έχει αποκλειστεί και έχει κηρυχθεί σκηνή εγκλήματος.

    «Αυτό το φρικτό χαστούκι στη συνείδησή μας πρέπει να οδηγήσει όχι μόνο στην αυστηρή τιμωρία των δραστών αυτής της θηριωδίας σε βάρος τόσων αθώων ψυχών, αλλά και σε αυστηρότερους κανονισμούς (συμπεριλαμβανομένης της αυτορύθμισης) για κάθε εκκλησία, τέμενος, ναό ή συναγωγή», πρόσθεσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακριβό χόμπι η Eurovision στη Βασιλεία – Το κόστος για έναν μέσο Eurofan

    Αντιμέτωποι με τις εξαιρετικά υψηλές τιμές πρόκειται να βρεθούν...

    Η πολυνομία κοστίζει ακριβά στις επιχειρήσεις – Κάθε εβδομάδα εκδίδονται δύο νόμοι

    Tην ώρα που βασικό ζητούμενο της ελληνικής οικονομίας είναι η αύξηση...

    Συνταγή για νόστιμη χορτόπιτα με φέτα

    Ανακαλύψτε μια υπέροχη συνταγή για χορτόπιτα με φέτα, ιδανική για ένα...

    Τέλος στα κόλπα με τα POS και τις «πειραγμένες» ταμειακές

    Προχωράει η δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που θα παρακολουθεί...