Κι αν βγει ο Τραμπ;

    Ημερομηνία:

    Ο Τάσος Τέλλογλου γράφει για το ενδεχόμενο εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ και όσα αυτή θα σημάνει για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

    =============================

    Την άλλη εβδομάδα εκλέγεται ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Είναι εξαιρετικά πιθανή η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

    Σε αυτή την περίπτωση, πολλά θα αλλάξουν στην Ευρώπη, που λόγω της κρίσης στη Γαλλία και στην Γερμανία μοιάζει να μην έχει “τιμόνι”.

    Φλίγκος

    Από την επόμενη της εκλογής του Τραμπ είναι φανερό ότι η Ευρώπη θα πρέπει να φροντίσει μόνη της πως θα επιβιώσει: αμυντικά, πολιτικά, οικονομικά.

    Αυτό ισχύει και με χώρες που έχουν δώσει δυσανάλογα μεγάλη σημασία -λόγω θέσης και προβλημάτων- στην στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, όπως η δική μας.

    Δεν λέω ότι θα αλλάξουν όλα δραματικά ή ότι δεν έχουμε μερικά “χαρτιά” να παίξουμε, αλλά η “επόμενη μέρα” μας βάζει, όπως και τους άλλους Ευρωπαίους, σε μερικά διλήμματα.

    Το διπλανό οικόπεδο θα εξακολουθήσει να έχει μεγαλύτερη αξία από το δικό μας και επειδή ο Τραμπ έχει αποδείξει ότι σέβεται πιο πολύ τους άτακτους συμμάχους από τους υπάκουους, θα χρειαστεί να κάνουμε το homework μας… μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους, αλλά και κατά μόνας!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κρύος ιδρώτας μετά το «ρωσικό Περλ Χάρμπορ» – Αγρυπνοι στρατηγοί σε όλον τον πλανήτη

    Η ανώτατη ρωσική διοίκηση πρέπει να σοκαρίστηκε όσο και...

    Επιστροφή ΦΠΑ: Αλλαγές από την 1η Ιουλίου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υποβάλλονται από...

    Επίδομα άδειας 2025: Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν αυξημένο ποσό και πώς υπολογίζεται

    Από την 1η Απριλίου 2025, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα...

    Σαφάρι για ανασφάλιστα ΙΧ: Τι ισχύει για αποζημιώσεις, φυσικές καταστροφές και ποινές

    Αυστηρότερο γίνεται το καθεστώς για την ασφάλιση των οχημάτων στην Ελλάδα, καθώς...