Μια γυναίκα αποκαλύπτει ένα απλό κόλπο που μεταμορφώνει κάθε πιάτο με κιμά σε μια εκρηκτική γευστική εμπειρία. Ένα απλό βήμα στη μαγειρική, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, κάνει τον κιμά πιο τρυφερό και νόστιμο.
Το απλό κόλπο για νόστιμο και τρυφερό κιμά σε κάθε πιάτο
Η συντάκτρια Jill Waldbieser εξηγεί: «Λατρεύω τις έξυπνες συμβουλές μαγειρικής, αλλά μετά από περισσότερα από 25 χρόνια εργασίας σε κουζίνες – τόσο ιδιωτικές όσο και επαγγελματικές, και σε συνεργασία με σεφ πολύ πιο έμπειρους από εμένα – νόμιζα ότι είχα ακούσει όλα τα κορυφαία κόλπα. Είχα κάνει λάθος. Είδα μια νέα συμβουλή σε ένα φόρουμ για μπάρμπεκιου σχετικά με τον κιμά.
Ωστόσο, υπήρχε κάτι στις σπιτικές μου εκδοχές αυτών των φαγητών που ποτέ δεν ανταποκρίνονταν στα τρυφερά, λαχταριστά εδέσματα που είχα φάει έξω. Και τώρα επιτέλους ξέρω τι».
«Ο κιμάς, ακόμη και όταν τον αλέθετε μόνοι σας, τείνει να σχηματίζει χοντρά ψίχουλα, κάτι που είναι υπέροχο όταν θέλετε να φτιάξετε μια παχύρευστη σάλτσα. Αλλά για να γεμίσετε ζυμαρικά, θέλετε λεπτοαλεσμένο κιμά. Και είναι αρκετά εύκολο να τον αποκτήσετε:
Μαγειρέψτε το κρέας μαζί με τα καρυκεύματα όπως συνήθως, στη συνέχεια κρυώστε το μείγμα και μεταφέρετέ το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Πολτοποιήστε ανάλογα με την επιθυμητή συνοχή που θέλετε να πετύχετε και θα έχετε μια πολύ πιο τρυφερή και ομοιόμορφη γέμιση», αποκαλύπτει η Jill.
«Όταν είδα αυτήν την έξυπνη συμβουλή, έπρεπε να τη δοκιμάσω, οπότε χώρισα τα ζυμαρικά σε δύο μερίδες, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή γέμιση στα μισά και τον πιο ψιλοκομμένο κιμά στα υπόλοιπα. Όλοι προτίμησαν τα ζυμαρικά που φτιάχτηκαν με τον πιο ψιλοκομμένο, χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς το γιατί.
Είναι ένα επιπλέον βήμα για υψηλότερη ποιότητα και αν, όπως εγώ, προτιμάτε να φτιάξετε τη γέμιση εκ των προτέρων για να αναμειχθούν καλύτερα οι γεύσεις, μπορείτε να πολτοποιήσετε το μείγμα πριν το βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Και αν δεν τρώτε κρέας, λειτουργεί και σε χορτοφαγικά γεύματα», λέει η Jill.
