Το υπουργείο Υγείας της Κίνας παρουσίασε μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της προτροπής προς τα ξενοδοχεία να εγκαταστήσουν ζυγαριές, για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ποσοστού παχυσαρκίας στη χώρα.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας θα παρέχει καθοδήγηση στα ιατρικά ιδρύματα να δημιουργήσουν κλινικές για την παροχή επαγγελματικών συμβουλών για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν καλύτερα το βάρος τους, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Lei Haichao σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου την Κυριακή.

Ο ίδιος κάλεσε περισσότερα ξενοδοχεία και θέρετρα να παρέχουν ζυγαριές για να διευκολύνουν τη διαχείριση του βάρους και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Η επιτροπή έχει επίσης προσλάβει Κινέζους Ολυμπιονίκες για να προωθήσουν τη διαχείριση του βάρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόσθεσε.
Από το 2020, περίπου το ένα τρίτο των Κινέζων ενηλίκων ήταν υπέρβαροι και περίπου το 16% ήταν παχύσαρκοι, ανέφερε η Επιτροπή Υγείας σε έκθεσή της πέρυσι. Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου.
