Το ελαφρύ, ευκολόπιοτο Kir Royal, γίνεται με ξηρό αφρώδες κρασί ή σαμπάνια και λικέρ Crème de cassis (λικέρ φραγκοστάφυλο). Μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λικέρ με άρωμα πορτοκάλι, ρόδι, βύσσινο ή φράουλα, ας πούμε.
Σερβίρεται σε μακρόστενα ποτήρια σαμπάνιας (flute), γιατί και η παρουσίαση έχει μεγάλη σημασία. Ένα φρέσκο φρούτο, κοντά στη γεύση του λικέρ που θα επιλέξετε, μέσα στο ποτήρι, δίνει ωραία αίσθηση. Όπως και μερικοί σπόροι ροδιού.
Είναι πανεύκολο να γίνει και χωρίς μετρήματα και ιδανικό ποτό καλωσορίσματος πριν το φαγητό και τα κρασιά που θα το συνοδεύσουν.
Kir Royal
Υλικά:
- 1/4 του ποτηριού λικέρ Crème de cassis
- σαμπάνια ή άλλο αφρώδες ξηρό κρασί
- Φρέσκα σμέουρα ή σπόροι ροδιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο 1/4 ενός μακρόστενου ποτηριού της σαμπάνιας, λικέρ Crème de cassis (λικέρ φραγκοστάφυλο) ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας.
Γεμίζουμε το ποτήρι με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες ξηρό κρασί.