ΚΚΕ Αχαΐας: Όχι στην κατάργηση του Λυκείου Ερυμάνθειας

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση αναφέρεται: Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση μετατροπής του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Ερυμάνθειας σε Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις. Το ΓΕΛ Ερυμάνθειας είναι το μοναδικό λύκειο του Δήμου, αφού και στις Φαρές δεν υπάρχει ΓΕΛ, αλλά Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις.

    H Υπουργική Απόφαση, που μέσα στο κατακαλόκαιρο εκδόθηκε, έχοντας τις «ευλογίες» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στοιχίζεται πλήρως με τις κατευθύνσεις για τη δημόσια παιδεία, που λογίζεται ως κόστος,  με τραγικές συνέπειες για τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου και την εκπαιδευτική διαδικασία.  «Κόφτης» στα ολιγομελή τμήματα από τη μία και στρίμωγμα μέσα στις τάξεις από την άλλη, για να βγουν οι αριθμοί, καμία μέριμνα για τους μαθητές που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης, αλλά και μετακινήσεις μαθητών από χωριό σε χωριό, ή από το χωριό στην πόλη για να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.

    GLEARNET

    Μια τέτοια μετατροπή θα οδηγήσει πολλούς μαθητές είτε σε αλλαγή σχολείου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την κατεύθυνση της επιλογής τους, είτε στο να επιλέξουν υποχρεωτικά άλλη κατεύθυνση (αλλάζοντας επαγγελματικό προσανατολισμό), ή ακόμα και να εγκαταλείψουν το σχολείο. Συνέπειες θα υπάρξουν και για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι για τη συμπλήρωση ωραρίου, είτε θα κάνουν μαθήματα σε Γυμνάσιο και Λύκειο (στην καλύτερη περίπτωση), είτε θα μετακινούνται σε άλλα σχολεία.

    Φλίγκος

    Αυτή η εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούσε και αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ. Χρόνια μεταρρυθμίσεων και αντιεκπαιδευτικών μεταβολών, από τις “μεταρρυθμίσεις Αρσένη”, που αποθέωσαν τις εξετάσεις σε πλήθος μαθημάτων και υπονόμευσαν τον μορφωτικό ρόλο του Λυκείου μέχρι τις σημερινές μεταβολές, την ταξική διαφοροποίηση, την αυτονομία των σχολικών μονάδων και τη μόρφωση για λίγους και εκλεκτούς, όλα στην κατεύθυνση της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε shutdown οι ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 2018 – Τι σημαίνει η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, ποιες υπηρεσίες επηρεάζει

    Σε shutdown μπήκαν και επίσημα οι ΗΠΑ τα μεσάνυχτα της Τρίτης (7 το...

    Εκτελέστηκε με ένεση 64χρονος θανατοποινίτης στη Φλόριντα

    Ένας 64χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη...

    Πάτρα: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ! Ραντεβού… στην Πλ. Γεωργίου

    Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα σήμερα Τετάρτη...

    Πάτρα: Αποχή σήμερα των δικηγόρων από τα Δικαστήρια

    Νέα αποχή από τα Δικαστήρια για τους πατρινούς δικηγόρους. Συγκεκριμένα...