ΚΚΕ(μ-λ): Καταγγελία για “βίαιη επίθεση της Αστυνομίας στο Παράρτημα”

    Ημερομηνία:

    Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) με αφορμή την ένταση της Τρίτης στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρεται:

    Καταγγέλλουμε στον λαό της Πάτρας την αναίτια και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σήμερα το μεσημέρι σε συγκεντρωμένους μπροστά από το Παράρτημα.

    Η συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στην μεταγωγή του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος είναι σε απεργία πείνας, διαλύθηκε με ξύλο και χημικά έξω αλλά και μέσα στο χώρο του Παραρτήματος. Η αστυνομική διεύθυνση αποφάσισε για άλλη μια φορά να εμποδίσει με την βία την πορεία διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί συλλαμβάνοντας δυο από τους διαδηλωτές. Το σκηνικό τρόμου συνεχίστηκε και το απόγευμα χτυπώντας την συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους δυο συλληφθέντες με αποτέλεσμα ακόμα μια προσαγωγή.

    Δεν είναι πρώτη φορά!

    GLEARNET

    Στις 17 και η 26 Νοέμβρη, στις 6η Δεκέμβρη, στις εκδηλώσεις για την δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα συνάντησαμε το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας. Αντιμέτωποι με τα γκλομπ και τα χημικά ήρθαν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών όταν θέλησαν με τη σειρά του να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα Κεραμέως στις 14/01.

    Το σύστημα φοβάται τον λαό γι’αυτό και δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε οποιαδήποτε πράξη αντίστασης και αγώνα. Είναι κυβερνητική απόφαση τα γεγονότα επίδειξης δύναμης σε όποιον διαδηλώνει, διεκδικεί και αγωνίζεται. Την ώρα που ο λαός βιώνει τις αρνητικές συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης η κυβέρνηση ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς στις πόλεις, στους δρόμους, στις πλατείες, σε σχολεία και σχολές. Είναι η πολιτική της φασιστικοποίησης και οι χουντικής εμπνεύσεως νόμοι που θωρακίζουν το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης.

    Την απάντηση στην τρομοκρατία και την επίθεση μπορεί και πρέπει να την δώσει το μαζικό λαϊκό κίνημα μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα. Μαζικά θα διαδηλώνουμε, θα παλεύουμε και θα διεκδικούμε για να σπάσει η τρομοκρατία και να μπει φρένο στην επίθεση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έμεινε στη φυλακή 42 χρόνια για ένα φόνο που δεν έκανε και μόλις αποφυλακίστηκε τον συνέλαβε η ICE για απέλαση

    Η οικογένεια του Σουμπραμανιάμ Βένταμ περίμενε με αγωνία την αποφυλάκιση του ανθρώπου τους...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15/10/2025

    ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά & θεία ΔΕΣΠΟΙΝΑ χήρα ΝΙΚ....

    Κάρυστος: Πέθανε μετά από 9 μήνες νοσηλείας η 53χρονη Γεωργία που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον σύζυγό της

    Τραγικό τέλος είχε η 53χρονη γυναίκα από το Μαρμάρι Ευβοίας, η...