ΚΛΑΙΝΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ: «Δεν θα έχουμε λάδι ούτε για το φαγητό μας»

    Ημερομηνία:

    Η ακρίβεια «καλπάζει» στη χώρα μας καθώς η τιμή του ελαιόλαδου συνεχίζει να ανεβαίνει, με τους παραγωγούς στην Κρήτη να ζητούν οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση.

    Το αίτημα να λάβουν αποζημιώσεις ως στήριξη για την απροσδόκητα άσχημη χρονιά, ζήτησαν το πρωί ελαιοκαλλιεργητές στην Κρήτη, που διευκρίνισαν ότι μετά τις τεράστιες μειώσεις στις προκαταβολές των ενισχύσεων, το μόνο που θα μπορούσε να τους βοηθήσει για να μην εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, είναι μια απόφαση στήριξης από την πολιτεία, για την ακαρπία που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, όπως υποστηρίζουν.

    Ούτε για οικογενειακή κατανάλωση δεν θα φτάσει η φετινή σοδειά στο ελαιόλαδο, λένε παραγωγοί που δηλώνουν απεγνωσμένοι. Όπως τονίζουν αν με κάποιο τρόπο δεν στηριχθούν, αντίστοιχη πορεία θα έχει το ελαιόλαδο και την επόμενη χρονιά, αφού με δεδομένη την ανομβρία και την έλλειψη υποδομών όπως φράγματα, το να συντηρήσουν τα ελαιόδεντρά τους και να τα κρατήσουν ζωντανά, σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, την οποία περιγράφουν ως ήδη άδεια.

    Ελαιοκαλλιεργητές απευθυνόμενοι στην Περιφέρεια Κρήτης, ζήτησαν να κινηθούν διαδικασίες αποζημίωσης, για μια χρονιά της οποίας οι απώλειες, μοιάζουν πρωτόγνωρες και πάντως αδύνατον να καλυφθούν με φόντο και τις περικοπές στις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρχίζει το «μεγάλο κυνήγι» της ΑΑΔΕ για την ανάκτηση των παράνομων επιδοτήσεων – Πώς θα κινηθεί η ειδική ομάδα

    Το δύσκολο έργο της ανάκτησης των «κλεμμένων» επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναλαμβάνει...

    ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων! Εκσφενδονίστηκε δικυκλιστής – ΦΩΤΟ

    Τροχαίο στην ΑΚτή Δυμαίων της Πάτρας με τραυματισμό οδηγού...

    Δέσποινα Βανδή και Βασίλης Μπισμπίκης αγκαλιά στην παραλία

    Η Δέσποινα Βανδή έκανε βόλτα στην παραλία με τον Βασίλη Μπισμπίκη και το...