Κλειτορία: ΕΔΕ για την πώληση Παιδικής χαράς σε Ιδιώτη – ΕΔΕ για δημοτική υπάλληλο (συζύγου του αγοραστή

Ημερομηνία:

Ενδιαφέρον και εύλογα ερωτήματα συνεχίζει να προκαλεί  στην τοπική κοινωνία της Κλειτορίας το ζήτημα που ανέκυψε με την πώληση σε ιδιώτη του ακινήτου στο οποίο λειτουργούσε επί σειρά ετών η παιδική χαρά της περιοχής.

PHILOXENIA

Μετά από σχετικό αίτημα της παράταξης Κανελλόπουλου, το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων στις 10 Αυγούστου 2026, όπου λήφθηκαν ομόφωνες αποφάσεις για τη διασφάλιση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του ακινήτου και την απόκτησή του από τον Δήμο.

Για την επίλυση του ζητήματος και τη διατήρηση της λειτουργίας της παιδικής χαράς, εγκρίθηκαν ομόφωνα τα εξής μέτρα:

Ορίστηκε συνάντηση διαπραγμάτευσης μεταξύ του Δημάρχου, επιτροπής Δημοτικών Συμβούλων, των αγοραστών και των πωλητριών-πρώην ιδιοκτητριών. Οι πρώην ιδιοκτήτριες, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, ενήμερες για την πρόθεση αγοράς από τον Δήμο, δεν προέβαλαν αντιρρήσεις, διαμορφώνοντας εύλογη πεποίθηση για την κατάρτιση της σχετικής σύμβασης.

 Σε περίπτωση μη ευδόκιμησης του εξώδικου συμβιβασμού, ο Δήμος θα κινηθεί νομικά για την αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας λόγω συμπεριφοράς αντίθετης στην καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών δημοτικής υπαλλήλου (συζύγου του αγοραστή), ενώ εξετάζεται η νομική δυνατότητα να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Εφόσον οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφορήσουν, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα την εκκίνηση διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου υπέρ του Δήμου Καλαβρύτων.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ακυβέρνητη θαλαμηγός στις Σπέτσες παρασύρθηκε και προσάραξε στην Κουνουπίτσα

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις Σπέτσες, όταν...

Πάτρα: Η συκιά που αναστατώνει κατοίκους στο Μιντιλόγλι

Αναστάτωση επικρατεί στο Μιντιλόγλι της Πάτρας εξαιτίας της ανεξέλεγκτης...

Αχαϊα: Το ΠΑΣΟΚ… στην Αροανία

Έντονη πολιτική κινητικότητα και συναντήσεις με κατοίκους πραγματοποιήθηκαν στην...