Κλειτορία-Φενεός: Ξέχασαν το χρήμα πάει για αργότερα η «λεωφόρος ανάπτυξης»

    Ημερομηνία:

    Θα περιμένει την αναλογική χρηματοδότηση του Δήμου Καλαβρύτων η οδική σύνδεση και κατά συνέπεια η κοινή τουριστική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής με τον Δήμο Συκιώνας Κορινθίας, αφού για να πάρει «σάρκα και οστά» θα έπρεπε να προβλέπονται πόροι, μετά και την αρχική συμφωνία των δύο.
    Κατά περίεργο τρόπο ο Δήμος ξέχασε να εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2021 το ποσό των 12.000 ευρώ, παρότι αποτελούσε προσωπική δέσμευση του δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου, κάτι που μετά βεβαιότητας θα διορθωθεί με την πρώτη αναμόρφωσή του τον Φεβρουάριο.
    Ο υπάρχων δασικός δρόμος (β’ κατηγορίας) ξεκινά από το Πλανητέρο περνά από τον οικισμό Βάλτου, Διάσελο, Πανόραμα και φτάνει στο όρος Φενεός (Λίμνη Δόξας) και θα μετατραπεί σε «λεωφόρο ανάπτυξης», φέρνοντας πιο κοντά την ορεινή Αχαΐα με την ορεινή Κορινθία.
    Πρόκειται για πέρασμα 23 χιλιομέτρων, που είχε ξεκινήσει ως σκέψη επί δημάρχου Κλειτορίας Ανδρέα Δημόπουλου (το 2008), είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του τότε αυτόνομου Δήμου με το υπουργείο Γεωργίας (το ίδιο και του τότε Φενεού) αλλά έκτοτε «πάγωσε». Η οδική αρτηρία έχει πλάτος 8 μέτρων, διανοιγμένη και το μόνο που θ’ απαιτήσει είναι ασφαλτοστρώσεις και μικρά τεχνικά έργα.
    GLEARNET
    Με τον νέο δρόμο θα μπορεί ο επισκέπτης του Φενεού και της Λίμνης Δόξας να μεταβαίνει στο τουριστικό Πλανητέρο μέσα σε μισή ώρα, αλλά και στο Χιονοδρομικό Κέντρο ή και αντίστροφα.
    Για τους προερχόμενους από τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία, με το έργο αυτό θα αναπτυχθεί δίοδος και προς την παραλία του Κιάτου και άρα πρόσβαση στην «Ολυμπία οδό», σε μία ώρα από τον Φενεό.
    Ωστόσο, για τους εκδρομείς από Αθήνα προς Καλάβρυτα, συμφερότερος θα παραμείνει ο δρόμος Πούντας – Καλαβρύτων, καθώς ο νέος από Κορινθία θα είναι μεν μέσα από τη φύση, αλλά πολύ πιο αργός σχέση με αυτούς μέσω Μεγάλου Σπηλαίου ή Λίμνης Τσιβλού.

    Πελοποννησος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Η Φανή Καλαντζή στηρίζει τον Αντώνη Κουνάβη

    Η Τομεάρχης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Φανή Καλαντζή, στηρίζει με...

    σπιράλ: Η βία έχει φωλιάσει στην πόλη και σε κάθε ευκαιρία δείχνει το πρόσωπό της

      Με αφορμή τον προπηλακισμό του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου   Μόνο τυχαίο...

    Πάτρα: Επιστρέφει η “Λυσιστράτη” για 7 παραστάσεις στο Μηχανουργείον

    2ος κύκλος παραστάσεων έχει προγραμματιστεί για την «Λυσιστράτη» του...

    Πάτρα: Στο εδώλιο Πατρινός Αστυνομικός! Τον κατηγορεί μοντέλο για διαρροή “ροζ” φωτογραφιών – φωτό

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b4%cf%8e%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c/