Κλιματιστικά: Ο καύσωνας στον ευρωπαϊκό Νότο εκτοξεύει τις πωλήσεις

    Ημερομηνία:

    Οι καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν ανεμιστήρες και συστήματα κλιματισμού καθώς ο ευρωπαϊκός Νότος βρίσκεται αντιμέτωπος με υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες.

    Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι Ιταλοί και οι Ισπανοί αρχίζουν να επιλέγουν ολοένα και περισσότερο τις πιο αποτελεσματικές λύσεις του κλιματισμού, καθώς τα καλοκαίρια γίνονται όλο και πιο ζεστά.

    Η ιταλική αλυσίδα λιανικής στον χώρο των ηλεκτρονικών Unieuro, που διαθέτει περισσότερα από 500 καταστήματα σε ολόκληρη την Ιταλία, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις σε κλιματιστικά προϊόντα αυξήθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 21 Ιουλίου συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων El Corte Ingles της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι από τα μέσα Ιουλίου πούλησε 15% περισσότερα κλιματιστικά απ’ ό,τι είχε πουλήσει πέρυσι έως τα τέλη Αυγούστου. Για παράδειγμα, η Αντζελα Λονάρντο στη Μαδρίτη ανέφερε στο Reuters ότι ξόδεψε 320 ευρώ για ένα κλιματιστικό το οποίο τοποθέτησε σε ένα δωμάτιο και τώρα αναζητάει ένα δεύτερο για να το εγκαταστήσει σε άλλο δωμάτιο.

    Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν θέλει να περάσει άλλο καλοκαίρι υποφέροντας τις νύχτες. Η αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας πέρυσι μπορεί να αποθάρρυνε τους καταναλωτές από το να επενδύσουν σε κλιματιστικά συστήματα, όμως το νέο κύμα καύσωνα αυτό το καλοκαίρι κάνει τους καταναλωτές να αλλάζουν γνώμη και να αγοράζουν μαζικά κλιματιστικά, σύμφωνα με την καταναλωτική οργάνωση OCU στην Ισπανία.

    Πολλοί προτιμούν ανεμιστήρες οροφής, που είναι πιο εύκολο να εγκατασταθούν: ένας ανεμιστήρας οροφής κοστίζει 139,95 ευρώ στην Ισπανία και συμπεριλαμβάνεται στο top 10 των αγορών, ενώ στην Ιταλία ένα κλιματιστικό κοστίζει 319 ευρώ και συμπεριλαμβάνεται στη 17η θέση από πλευράς προτίμησης των αγοραστών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Εμφανίστηκε επιχειρηματίας για να εμπλακεί… σε άλλα μονοπάτια

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9/

    Μέχρι 235 ευρώ το χρηματιστήριο της… ξαπλώστρας – Πόσο κοστίζει μια «ρεζερβέ» βουτιά στις πλαζ της Αττικής

    Ισως να μην υπάρχει τίποτα καλύτερο, τους καλοκαιρινούς μήνες,...

    Χρέη στον ΕΦΚΑ: Πότε διαγράφονται και τι ισχύει για τις συντάξεις και την ασφαλιστική ενημερότητα

    Η νομοθεσία για τις ασφαλιστικές οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ προβλέπει πλέον ότι...

    ΓΕΜΗ: Από 1η Σεπτέμβρη αυστηρές προθεσμίες, ηλεκτρονικές διαδικασίες και τέλος στα… παλιά πιστοποιητικά

    Αποκλειστικά ηλεκτρονικές διαδικασίες, πλήρως οριοθετημένες προθεσμίες, ενιαίο κόστος τελών,...