Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αβγολέμονο

    Ημερομηνία:

    Υλικά

      • 6-8 στρογγυλά κολοκυθάκια

    Για τη γέμιση

      • 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
      • 70γρ. ρύζι καρολίνα
      • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
      • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
      • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
      • 3 κουτ. σούπας άνηθο
      • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό
      • 1 κουτ, γλυκού δυόσμο ξερό
      • 400ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
      • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
      • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Για την κρέμα αβγολέμονο

    • 2 κρόκους αβγών
    • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
    • 2 λεμόνια
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Τα κολοκυθάκια με αβγολέμονο είναι υπέροχα και οι καλοφαγάδες τα λατρεύουν! Δοκιμάστε τα με κρέμα αβγολέμονο, όπως ακριβώς τα σερβίρουν στην αγαπημένη μου ταβέρνα!

    Βήμα 1

    Αδειάζετε τα κολοκυθάκια από την ψίχα τους με ένα κουταλάκι, κρατάτε 150γρ. από αυτήν και την ψιλοκόβετε.

    Βήμα 2

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα και να στεγνώσει. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στον κιμά το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, την ψίχα από τα κολοκυθάκια που κρατήσατε, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

    Βήμα 3

    Γεμίζετε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε πλασωτέ κατσαρόλα, προσθέτετε τον ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 4

    Σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, αφήνοντας το φαγητό με ζουμί που θα σας χρειαστεί για την κρέμα αβγολέμονο.

    Βήμα 5

    Για το αβγολέμονο: Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε 300ml κρύο ζωμό από το φαγητό, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το αβγολέμονο. Προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών, χτυπάτε ώστε να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τα κολοκυθάκια.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ομοφοβικά «πυρά» του Νικόλα Αγόρου για τον Γιώργο Καπουτζίδη

    Ο «φραουλίτσας» του «Survivor», όπως τον αποκαλούσαν επειδή μεταξύ των πολλών...

    Τρεισήμισι ώρες θα διαρκεί από τη νέα σεζόν το «Πρωινό»

    Θα… χορτάσουμε Λιάγκα τη νέα σεζόν! Σε νέα ώρα μετάδοσης και με...

    Cher: Σε σπάνια δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της, Alexander Edwards

    Το θρυλικό Studio 54 άνοιξε ξανά τις πόρτες του στις 10 Σεπτεμβρίου,...