Κολομβία: Ενέδρα θανάτου για δύο δημοσιογράφους – Τους σκότωσαν ενώ επέστρεφαν από θρησκευτική γιορτή

    Ημερομηνία:

    Δύο δημοσιογράφοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στην Κολομβία από αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανάκι, οι οποίοι τους επιτέθηκαν ενώ επέστρεφαν από μια θρησκευτική γιορτή.

    Ο Λεϊνέρ Μοντέρο, 37 ετών, διευθυντής ενός διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού και η Ντίλια Κοντρέρας, 39 ετών, η διευθύντρια της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Sol Digital, σκοτώθηκαν κοντά στην κοινότητα Φουντασιόν, στην επαρχία Μαγκνταλένα. Βρίσκονταν σε έναν αυτοκινητόδρομο, ανάμεσα στις πόλεις Ελ Κοπέι και Φουντασιόν, όταν «δύο εγκληματίες» πλησίασαν το αυτοκίνητό τους και άνοιξαν πυρ, ανέφερε ο συνταγματάρχης Άντρες Σέρνα, ο διοικητής της αστυνομίας της Μαγκνταλένα.

    Σύμφωνα με τον Σέρνα, ο Μοντέρο είχε εμπλακεί νωρίτερα σε μια φραστική αντέγκληση με άλλα πρόσωπα. «Έπειτα από αυτή μισαλλόδοξη ενέργεια, ο δημοσιογράφος αποφάσισε να φύγει από τη γιορτή με το αυτοκίνητό του, παίρνοντας μαζί του την Ντίλια και έναν άλλον άνδρα».

    Παραμένει ασαφές αν τα δύο αυτά επεισόδια σχετίζονται μεταξύ τους.

    «Δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες της Μαγκνταλένα να διαλευκάνουμε το συντομότερο δυνατόν αυτήν τη θλιβερή υπόθεση με θύματα δύο δημοσιογράφους, αξιοσέβαστους στην ένωσή τους, στις οικογένειές τους και τους γνωστούς τους», πρόσθεσε ο Σέρνα.

    Αν και οι αρχές λένε ότι δεν είναι βέβαιο πως οι δολοφονίες σχετίζονται με την επαγγελματική ιδιότητα των θυμάτων, το Ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου ζήτησε να διενεργηθεί γρήγορα έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η δουλειά των δύο δημοσιογράφων.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγρότες στην Ναύπακτο: «Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση μοίρασε ψύχουλα»

    Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά οι...

    ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ολα τα γκρουπ… ένα προς ένα! 107 ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

    Ολα τα πληρώματα του Πατρινου Καρναβαλιού - Παρέλαση μικρών!...

    ΠΑΤΡΑ: Το έργο που κερδίζει τα βλέμματα όλων στην οδό Κανάρη – Της Τέτας Χαντζάρα – ΦΩΤΟ

    Τα βλέμματα των περαστικών συγκεντρώνει «Ο κολυμβητής», ένα έργο...
    Best Shop