Κολομβία – Γκάνα 1-0: Ο Αρίας έστειλε τους «καφετέρος» στους «16» του Μουντιάλ

Ημερομηνία:

Η Κολομβία νίκησε τη Γκάνα με 1-0 και πήρε την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία. Ο Τζον Αρίας πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος.

Η Κολομβία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και επέβαλε τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά. Η ομάδα κράτησε την κατοχή, δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες και βρήκε γρήγορα το γκολ που ζητά κάθε προπονητής σε νοκ άουτ αναμέτρηση.

Ο Λουίς Σουάρες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, από το ύψος του κόρνερ, και ο Τζον Αρίας βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Κολομβιανός εκτέλεσε με το δεξί στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας, κάνοντας το 1-0.

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 20ό λεπτό. Ο Λουίς Ντίας δοκίμασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ζίγκι μπλόκαρε την μπάλα.

Η Κολομβία συνέχισε να απειλεί την εστία της Γκάνας, ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν επίσης μία σημαντική στιγμή στο πρώτο μέρος. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν άλλαξε το σκορ.

Η Γκάνα πίεσε, αλλά δεν βρήκε τελική στον στόχο

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά. Η Κολομβία βρήκε αρκετές στιγμές για δεύτερο γκολ, όμως ο Ζίγκι κράτησε τη Γκάνα μέσα στο παιχνίδι με τις αποκρούσεις του.

Στο 69ο λεπτό, λίγο πριν από το διάλειμμα ενυδάτωσης, η Γκάνα απείλησε με τον Πάρτεϊ. Ο μέσος της αφρικανικής ομάδας έκανε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Γκάνα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ωστόσο, η ομάδα δεν κατέγραψε τελική προσπάθεια στον στόχο και δεν εκμεταλλεύτηκε τα διαστήματα κατά τα οποία η άμυνα της Κολομβίας άφησε χώρους.

Το τελικό 1-0 έδωσε στην Κολομβία την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ. Η ομάδα συνεχίζει στη διοργάνωση και θα διεκδικήσει την παρουσία της στην επόμενη φάση απέναντι στην Ελβετία.

ΓΚΑΝΑ: Ζίγκι, Σενάγια, Λουκάσεν, Οπόκου, Μενσά, Πάρτεϊ, Ινιάκι Γουίλιαμς, Γιρένκι, Σιμπό, Σεμένιο, Αγιού

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πέτρος Μαντάς: Συμμετοχή και διάλογος για αξιόπιστες λύσεις

Την ανάγκη ν’ αποκτήσουν οι οργανωμένοι υποδοχείς βιομηχανικής δραστηριότητας...

Τέσσερα ελικόπτερα, μαζί με τα πληρώματά τους, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μεσολογγίου

Τέσσερα ελικόπτερα, μαζί με τα πληρώματά τους, προσγειώθηκαν προχθές...

Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία: Τι οδηγεί τις επιχειρήσεις σε λουκέτο – Τα πρόστιμα και η ακρίβεια στην Ελλάδα

Αντιμέτωπες με ένα ολοένα πιο ασφυκτικό περιβάλλον λειτουργίας βρίσκονται...

93 μέτρα κάτω από τον βυθό: Η Κίνα χτίζει τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα για τρένα 250 χλμ/ώρα

Η Κίνα ετοιμάζεται να καταρρίψει ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ...