«Κολοσσοί» των Νέων Τεχνολογιών όπως Meta και Deloitte έφεραν την Πάτρα στην παγκόσμια κατάταξη με τα οικοσυστήματα των ‘startup’ επιχειρήσεων

    Ημερομηνία:

    Την κορυφαία 10αδα παγκοσμίως για τα οικοσυστήματα των ‘startup’ επιχειρήσεων σύμφωνα με την StartupBlink απαρτίζουν οι ΗΠΑ που βρίσκονται στην κορυφή με πολύ μεγάλη απόσταση και ακολουθούν Βρετανία, Ισραήλ, Καναδάς, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Γερμανία Γαλλία, Ολλανδία και Ελβετία.

    Η Ελλάδα που βρίσκεται πλέον στην 49η θέση παγκοσμίως έχει τρεις πόλεις που κατατάσσονται στις πρώτες 1.000: Την που Αθήνα ηγείται στο ελληνικό οικοσύστημα startup στην 120η θέση με τριπλάσια βαθμολογία από τη δεύτερη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στην 470η. Το Ηράκλειο κατέκτησε πλέον την 759η θέση ενώ παρουσία αποκτά πλέον και η Πάτρα που βρέθηκε στη θέση 1.181.
    Τα νέα data center και ερευνητικά hub μετά την στροφή των εταιρειών σε πόλεις με πανεπιστημιακά τμήματα ΤΠΕ, έφεραν πλέον την Πάτρα με υψηλή αναγνωσιμότητα.
    Όπως είναι γνωστό από πέρυσι, η εταιρεία Meta, μητρική του Facebook, με περίπου 3 δισεκατομμύρια χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας (Innovation Hub) στην Πάτρα, το οποίο θα απασχολεί τριάντα πέντε νέους επιστήμονες.
    Λίγο νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2023, η Deloitte Ελλάδος, ανακοίνωσε την δημιουργία του Brainzone, ενός Κέντρου Καινοτομίας στα γραφεία της στην Πάτρα, με σκοπό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στην Πάτρα.
    Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός των data center NTT DATA, μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στον κόσμο, έχει ανακοινώσει την επέκτασή της στην Πάτρα.
    Πλέον στόχος για την Πάτρα είναι να βρεθεί μέσα στις 1.000 πόλεις με Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.
    Σε αυτό μπορεί να συμβάλλουν και οι μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος startups με τα χρηματοδοτικά funds που έχουν αναπτυχθεί στην χώρα μας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την «ψηφιακή βίζα» για νομάδες (Digital Nomad Visa) αλλά και τα φορολογικά κίνητρα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Ελλάδα τιμήθηκε φέτος με το Βραβείο Χώρα της Χρονιάς του Economist για τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις και την πολιτική σταθερότητα.
    «Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις στάση, προωθώντας ενεργά την ανάπτυξη των τοπικών οικοσυστημάτων startups. Αυτό το περιβάλλον έχει ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση και τονίζεται ότι η χώρα μας έχει το πλεονέκτημα ενός εργατικού δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης και ενός πολλά υποσχόμενου τομέα πληροφορικής. Ως μία ακόμα θετική παράμετρος αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει εγγύτητα με τις ευρωπαϊκές αγορές, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, οι οποίες θα υποστήριζαν τη δημιουργία ενός περιφερειακού κόμβου τεχνολογίας. Ωστόσο, χαρακτηρίζει πρόκληση να διατηρηθούν τα ταλέντα στη χώρα, ενώ παράλληλα να καλλιεργηθεί μια επιχειρηματική νοοτροπία μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εκλογές στις ΗΠΑ: Ξεκόβει τα σενάρια απόσυρσης ο Μπάιντεν – «Κανένας δεν με διώχνει, δεν φεύγω»

    Αποφασισμένος να συνεχίσει την εκστρατεία εν όψει των προεδρικών εκλογών...

    Αλβανία: Νέα πρόκληση από τον Ράμα με την απογραφή της ελληνικής μειονότητας

    Ένα ακόμη αγκάθι μπαίνει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις με τη...

    Η Πάτρα αποθέωσε την Αννα Βίσση – ΦΩΤΟ

    Την αποθέωση από το πατραϊκό κοινό γνώρισε το βράδυ της...

    Νιοχώρι Μεσολογγίου: Τα ηλεκτροφόρα καλώδια σκοτώνουν τους πελαργούς- ΦΩΤΟ

    Δεύτερο περιστατικό με πελαργό που «χτυπήθηκε» απο ηλεκτροφόρο καλώδιο στο Νιοχώρι...