Κωνσταντίνος-Αλέξιος: ο πρωτότοκος γιος του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ είναι ένας Έλληνας με διεθνές προφίλ

    Ημερομηνία:

    Καθώς ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος γιόρτασε, στις 29 Οκτωβρίου, τα 27α γενέθλιά του, το ενδιαφέρον γύρω από το πρόσωπό του αναζωπυρώνεται. Είναι ο πρωτότοκος γιος του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ, μέλος μιας δυναστείας που δεν έχει πια θρόνο, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και μια θέση στην παγκόσμια κοινωνική σκηνή.

    Κωνσταντίνος-Αλέξιος: ο πρωτότοκος γιος του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ είναι ένας Έλληνας με διεθνές προφίλ
    Η Μαρί Σαντάλ ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα 27α γενέθλια του γιού της με αυτή την φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Photo: @mariechantal22/Instagram

    Ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος γεννήθηκε το 1998 στη Νέα Υόρκη και πήρε το όνομά του από τον παππού του βασιλιά Κωνσταντίνο Β΄, τον τελευταίο βασιλιά των Ελλήνων. Αν και η μοναρχία στην Ελλάδα καταργήθηκε το 1973, η οικογένεια εξακολουθεί να διατηρεί μια διακριτική αλλά υπαρκτή παρουσία στο ευρωπαϊκό jet set. Η βάπτισή του, τον Απρίλιο του 1999 στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο, ήταν από μόνη της μια συνάντηση κορυφής: νονοί του ήταν ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, ο βασιλιάς Φρειδερίκος της Δανίας, η διάδοχος του σουηδικού θρόνου πριγκίπισσα Βικτώρια, καθώς και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Ουαλίας, ο σημερινός διάδοχος του βρετανικού στέμματος.

    Ένας γαλαζοαίματος με καλλιτεχνική φλέβα
    Όπως και ο νονός του, φοίτησε στο Wetherby School του Λονδίνου, όπου φοίτησαν επίσης οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Ακολούθησε το Wellington College και στη συνέχεια το Georgetown University στην Ουάσινγκτον, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, αποφοιτώντας το 2022. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, η οικογένεια μετακόμισε μόνιμα στη Νέα Υόρκη, όπου ζουν και τα αδέλφια του, η Μαρία-Ολυμπία και ο Αχιλλέας-Ανδρέας.

    Κωνσταντίνος-Αλέξιος: ο πρωτότοκος γιος του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ είναι ένας Έλληνας με διεθνές προφίλ
    Μαρί Σαντάλ και Παύλος Ντε Γκρες με τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο (αριστερά) και το μικρότερο παιδί της οικογένειας, Αριστείδη-Σταύρο, στον γάμο του Νικόλαου με την Χρυσή Βαρδινογιάννη, 2025. Photo: Getty Images/Ideal Image
    Κωνσταντίνος-Αλέξιος: ο πρωτότοκος γιος του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ είναι ένας Έλληνας με διεθνές προφίλ
    Ο Κωνσταντίνος Αλέξιος, με τους γονείς και τα αδέλφια του. Photo: @greekroyal/Instagram

    Η καλλιτεχνική του φύση θυμίζει έντονα εκείνη της μητέρας του, η οποία υπήρξε μούσα της Νέας Υόρκης των ‘80s και είχε εργαστεί ως ασκούμενη στο στούντιο του Άντι Γουόρχολ. Ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος ασχολείται με τη ζωγραφική και τη γλυπτική, εμπνευσμένος από τη μυθολογία και τα ελληνικά τοπία. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε επιλεγμένους κύκλους και ο ίδιος δεν κρύβει την αγάπη του για την τέχνη, τον σχεδιασμό και τη φωτογραφία.

    Το 2019 φωτογραφήθηκε από τον Nikolai von Bismarck για το βιβλίο The Dior Sessions, την πρώτη έκδοση του οίκου Dior αφιερωμένη στην ανδρική μόδα. Στο Instagram του, που μετρά εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους, εναλλάσσονται εικόνες από σαββατοκύριακα στις Μπαχάμες, σκι στις Άλπεις και κυνήγι στη βρετανική εξοχή.

    Κωνσταντίνος-Αλέξιος: ο πρωτότοκος γιος του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ είναι ένας Έλληνας με διεθνές προφίλ
    O Aχιλλέας (αριστερά) η Μαρία Ολυμπία και ο Αλέξιος στα 30ά γενέθλια της Ηλέκτρας Νιάρχου στο ] μεσαιωνικό κάστρο Barnbougle στη Σκωτία. Photo: @alexiosgreece/Instagram

    Η ζωή του μοιάζει βγαλμένη από σελίδες περιοδικού, αλλά πίσω από τις φωτογραφίες φαίνεται να υπάρχει ένας ευγενικός, ευφυής και χαμηλών τόνων νέος άνδρας. Από τον Δεκέμβριο του 2024, η οικογένεια έχει επανακτήσει την ελληνική υπηκοότητα χρησιμοποιώντας το επίθετο de Grèce.

    Στα κοσμικά πρωτοσέλιδα
    Ωστόσο, είναι η προσωπική του ζωή που συχνά τροφοδοτεί τα διεθνή tabloids. Το 2023 φημολογήθηκε πως διατηρούσε σχέση με τη Βρετανίδα socialite Poppy Delevingne, η οποία μάλιστα έγινε στενή φίλη της αδελφής του, Μαρίας-Ολυμπίας. Αν και οι δυο τους δημοσίευσαν τρυφερή φωτογραφία από διακοπές σε τροπικό νησί, η σχέση τους φαίνεται πως δεν κράτησε. Την επόμενη χρονιά ο «Tino», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, εμφανίστηκε στο πλευρό του μοντέλου, Brooks Nader, στον γάμο της Ολίβια Κάλπο και του αθλητή Christian McCaffrey.

    Κωνσταντίνος-Αλέξιος: ο πρωτότοκος γιος του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ είναι ένας Έλληνας με διεθνές προφίλ
    Με την μητέρα του, Μαρί-Σαντάλ, σε διακοπές στις Σπέτσες. Photo: @mariechantal22/Instagram

    Πιο πρόσφατα, ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε με τη Madelyn Cline, την ηθοποιό της σειράς Outer Banks. Είτε πρόκειται για φήμες είτε για νέους δεσμούς, ένα είναι βέβαιο: ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος κινείται με άνεση στο σταυροδρόμι όπου συναντώνται η ευρωπαϊκή αριστοκρατία και η διεθνής κοινωνική ελίτ και έχει ήδη κερδίσει τον δικό του τίτλο, εκείνον του πιο γοητευτικού νέου γαλαζοαίματου της Ευρώπης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ελλάδα ζητά από τις Big Tech να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή επαλήθευση ηλικίας

    Με επιστολή προς τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες —Google, Meta,...

    Sold-out: Γιατί τα εισιτήρια στα αθηναϊκά θέατρα εξαφανίζονται πριν αρχίσει η πρόβα

    Τα φώτα σβήνουν, μια ανάσα πριν αρχίσει η παράσταση....

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ: Γιορτή των Πολυτέκνων – Τιμή στην οικογένεια, επένδυση στο μέλλον

    Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, η Ελλάδα τιμά τους...

    Ηράκλειο: Αναβίωσε η βεντέτα στα Βορίζια με 3 νεκρούς από πυροβολισμούς – Αντίποινα για βόμβα σε υπό κατασκευή σπίτι

    Ασύλληπτο μακελειό σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου στην Κρήτη το πρωί του...