Κοροναϊός: Το προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna θα είναι έτοιμο για παραδόσεις τον Αύγουστο

    Ημερομηνία:

    Εφόσον λάβει έγκαιρα το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών, η Moderna θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τον Αύγουστο τις παραδόσεις του νέου, προσαρμοσμένου εμβολίου της για τον κοροναϊό, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή προκειμένου να μην χάσει χρόνο.

    «Στόχος μας είναι ακόμα και τον Αύγουστο δεδομένου ότι θα υποβάλουμε όλα τα δεδομένα τον Ιούνιο, μέχρι το τέλος Ιουνίου […] ελπίζουμε ότι γύρω στον Αύγουστο το εμβόλιο θα έχει λάβει έγκριση» δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στεφάν Μπανσέλ.

    «Μπορούμε να αρχίσουμε τις παραδόσεις γύρω στον Αύγουστο. Για ορισμένες χώρες μπορεί να είναι το Σεπτέμβριο, αυτό όμως είναι θέμα των ρυθμιστικών αρχών. Επειδή αυτό πιέζει τώρα είναι τα ρυθμιστικά ζητήματα. Από άποψης παραγωγής, παρασκευάζουμε το εμβόλιο» είπε.

    Παραμένει ωστόσο ασαφές σε ποια στελέχη του κοροναϊού θα στοχεύει η νέα βερσιόν του εμβολίου Covid-19, καθώς η σύσταση των νέων εμβολίων θα αποφασιστεί αφότου εκδώσουν συστάσεις ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι ρυθμιστικές αρχές.

    Στις αρχές Ιουνίου πάντως η Moderna είχε ανακοινώσει ότι ένα προσαρμοσμένο διδύναμο εμβόλιο, το οποίο στοχεύει ταυτόχρονα την Όμικρον και το αρχικό πανδημικό στέλεχος, προσφέρει καλύτερη ανοσιακή απόκριση έναντι της Όμικρον συγκριτικά με το σημερινό εμβόλιο.

    Νέες βερσιόν του εμβολίου της αναπτύσσει στο μεταξύ και η Pfizer. Την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση νέου εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ποιες υποπαραλλαγές του κοροναϊού θα στοχεύει η νέα βερσιόν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εξαφάνιση Λόρας: «Δεν ήταν μόνη της στην πτήση» – Νέα μαρτυρία για την 16χρονη

    Σχεδόν ένα μήνα μετά την εξαφάνισή της, η Λόρα...

    Νέα αναβολή στη δίκη του ιερέα από το Αγρίνιο – Καθαίρεση και σε δεύτερο βαθμό από το Συνοδικό Δικαστήριο

    Νέα αναβολή δόθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου στην...

    Γλυφάδα: Έκκληση από τα αδέρφια του πατροκτόνου στη Γλυφάδα – «Δείξτε λίγη ανθρωπιά»

    Το μνημόσυνο για τις εννέα ημέρες από τον θάνατο...

    Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την πυραντοχή των καθισμάτων – Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές

    Τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 που συγκρούστηκε...