Κορονoϊός: 4.539 νέα κρούσματα – Πόσα εντοπίζονται στην Αχαΐα

    Ημερομηνία:

    Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονoϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.539.

    Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.496.807 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

    Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 568 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 141.273(3.9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

    Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.012 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 109 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 92.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 52 (47.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 57 (52.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

    Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.699 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 97 (ημερήσια μεταβολή +12.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 91 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

    Γεωγραφική διασπορά

    Η Αττική συνεχίζει να… «βράζει» και να καταγράφει σχεδόν τα 2/3 των κρουσμάτων.

    Σήμερα, στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν 2.942 κρούσματα, με το κέντρο της Αθήνας να έχει 791! Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη (231), το Ηράκλειο (213), την Αχαΐα (151) και τη Ρόδο (113).

    5-3.jpg

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σοβαρό τροχαίο στα Γιάννενα: Πέντε τραυματίες στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τρία παιδιά

    Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη σήμερα, Πέμπτη (4/9/2025), στην Εγνατία Οδό...

    ΠΑΤΡΑ: Το έπνιξε το παιδί! Βγήκε το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον μικρό Παναγιωτάκη

    Εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου σε σχέση με...

    Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους κτηνιάτρους των Περιφερειών

    Στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εντάσσονται οι κτηνίατροι...

    Ακρόπολη: Συνελήφθη 17χρονος για την αρπαγή του βρέφους – Είχε αρπάξει μωρό και από την Ομόνοια

    Στη σύλληψη ενός ανηλίκου, ο οποίος κατηγορείται ότι άρπαξε το...