Κορονοϊός: 50 θάνατοι και 1381 νέα κρούσματα την Δευτέρα

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας, για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής:

    “Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.381, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 391.181 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.  Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.077 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.822 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 563 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.353 ασθενείς.

    Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 210 (ημερήσια μεταβολή -8.3%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 271 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Έμαθα από sms ότι με απατούσε» – Η περίτεχνη πρόταση γάμου διακόπηκε από την… ερωμένη

    Η περίτεχνη πρόταση γάμου δεν πήγε σύμφωνα με το...

    Στα πόσα ραντεβού καταλαβαίνεις αν ταιριάζετε;

    Έρωτας με το… πρώτο ραντεβού; Η απάντηση, όπως πάντα,...

    Γιατί κάνουμε σεξ κυρίως τη νύχτα: Δεν πάει ο νους σας…

    Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σεξ πριν πέσουν για ύπνο,...