Κορονοϊός – Αφρικανική μετάλλαξη: ο θετικός ιερέας φέρνει σκέψεις για ολικό lockdown

    Ημερομηνία:

    Ανησυχία προκάλεσε ο εντοπισμός ενός κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

    Πρόκεται για διάκονο ναού της πόλης, ο οποίος είχε αποθεραπευτεί από κορονοϊό πριν από δύο μόλις μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας μετείχε σε Θεία Λειτουργία αλλά και σε Θεία Κοινωνία. Γι αυτό και έχουν απομονωθεί επαφές των ιερωμένων, καθώς και πιστοί που μετείχαν στα μυστήρια.

    GLEARNET

    Είναι ίσως η πιο ανησυχητική από τις μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού καθώς δεν καλύπτεται πλήρως από το εμβόλιο και έχει ως συνέπεια την επαναμόλυνση όσων έχουν κάνει φυσική ανοσία. Η νότιοαφρικάνικη μετάλλαξη του ιού είναι κατά 50% πιο μεταδοτική. Δεν έχει όμως μεγαλύτερη παθογόνο δράση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 τις τελευταίες ημέρες αναλύθηκαν περίπου 300 δείγματα που εκτιμήθηκε ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες να φέρουν το μεταλλαγμένο ιό, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα.

    Οι ειδικοί προκρίνουν δύο λύσεις για να αντιμετωπιστεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: αυξημένο εμβολιασμό στις περιοχές που έχει ταυτοποιηθεί το συγκεκριμένο στέλεχος και ισχυρό lockdown για να σταματήσει η διασπορά σε συνδυασμό με αυξημένο εμβολιασμό. Έτσι, όλα είναι στο τραπέζι, ακόμα και το ολικό lockdown, εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιβάλλουν. Έτοιμη για όλα η κυβέρνηση εφόσον το προτείνουν οι ειδικοί ενώ για τρίτο κύμα στην Αττική τον Απρίλιο μίλησε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Πάντα υπάρχει μπροστά και η περίπτωση του ολικού lockdown. Όλα είναι στο τραπέζι γι αυτό και λέω αντί να γκρινιάζουμε ο ένας στον άλλο ελάτε να τηρήσουμε τα μέτρα» τόνισε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για σεξ ανάλογα με την ηλικία σας;

    Πολλοί δεν συμφωνούν και εδώ που τα λέμε δεν...

    Πάτρα: Ποιος θα πληρώσει για τις ζημιές στον πεζόδρομο της Μαιζώνος; Πριν εβδομάδες παραδόθηκε και… καταρρέει! Δείτε φωτό

    Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο πεζόδρομος της Μαιζώνος, στην Πάτρα, στο...

    Οι 7 τροφές που αποτελούν για τον εγκέφαλο (μας) σκέτο φαρμάκι!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bf%ce%b9-7-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%ad%cf%86%ce%b1/

    ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ – ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ: Σε δύο κατευθύνσεις η έρευνα στα Δικαστήρια της Πάτρας!

    Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μουρτζούκου σε σχέση...