Κορονοϊός: Αλλαγή «πλεύσης» από το ECDC – Τι προτείνει για την τρίτη δόση εμβολίου

Ημερομηνία:

Η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) Άντρεα Αμον δήλωσε ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης των εμβολίων κατά του κορονοϊού θα πρέπει να εξετασθεί για όλους τους ενηλίκους, με προτεραιότητα για τους άνω των 40 ετών, σε μία σημαντική αλλαγή του πρωτοκόλλου.

PHILOXENIA

Κορονοϊός: Αλλαγή «πλεύσης» από το ECDC – Τι προτείνει για την τρίτη δόση εμβολίου

Σύμφωνα με την προηγούμενη οδηγία του που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, το ECDC, μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), θεωρούσε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την χορήγηση της τρίτης δόσης στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυσμού, αλλά συνιστούσε να εξετασθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.

Οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δεν είναι δεσμευτικές για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά λαμβάνονται υπόψιν στην λήψη αποφάσεων.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Συναγερμός στο “100”! Ανδρας στεκόταν στην μέση της Γούναρη και Κορίνθου – φωτο

Κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών στις 8 το βράδυ της...

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα την Πέμπτη και την Παρασκευή

Περιοδεία στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 27/8 και την...