Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτη δόση εμβολίου στο γενικό πληθυσμό άφησε η Βάνα Παπαευαγγέλου

    Ημερομηνία:

    Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (21.03.2022) η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

    Στη σημερινή (21.03.2022) ενημέρωση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ενώ απουσίασε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

    Το λόγο πήρε αρχικά η Μίνα Γκάγκα η οποία ανέφερε πως η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει. “Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γνωστούς που αρρωσταίνουν”, είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: “Θα πρέπει να μάθουμε με να ζούμε με τη νέα καθημερινότητα και να βγούμε σε μία κανονικότητα σιγά σιγά προσέχοντας. Έφτασαν στη χώρα μας τα χάπια της Pfizer…”.

    Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρατηρήθηκε αύξηση κατά 24% στα κρούσματα κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 3-4 ημέρες παρατηρείται μία σταθεροποίηση. Επίσης παρατηρείται μία μείωση στα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους και ο μέσος όρος ηλικίας κρουσμάτων αυξήθηκε στα 37 έτη.

    Η νέα έξαρση στη χώρα μας οφείλεται κυρίως στη μεταδοτικότητα της Όμικρον και την χαλάρωση του πληθυσμού, τόνισε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος και για όσους έχουν νοσήσει.

    “Έχουν αυξηθεί τα περιστατικά γρίπης τις τελευταίες δύο εβδομάδες αλλά δεν έχουμε διαπιστώσει πίεση στο ΕΣΥ”, είπε η κα Παπαευαγγέλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου στο γενικό πληθυσμό: “Είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε, αλλά θα αξιολογηθούν τα δεδομένα σε περίπου δύο εβδομάδες”.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Pasta alla Vodka: H συνταγή με τη μεθυστική σάλτσα που απογειώνει τα ζυμαρικά

    Η συνταγή για pasta alla vodka αποτελεί την απόδειξη πως ο...

    5Χ5: Ο Θάνος Κιούσης επιστρέφει δυναμικά – Πότε κάνει πρεμιέρα

    Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι «5Χ5» με τον ταλαντούχο Θάνο Κιούση,...

    Στυτική δυσλειτουργία: «Xτυπά» 2 στους 3 άνδρες κάτω των 40 ετών – Στο στόχαστρο και οι 20χρονοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%83%cf%84%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-x%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ac-2-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-3/

    Πάτρα: Τα αυτοκίνητα στο κέντρο… δεν κινούνται!

    Δεν ξέρουμε πώς, πότε και σε ποιον βαθμό θα...