Κορωνοϊός – Άντονι Φάουτσι: «Οι ανοσοκατασταλμένοι ενδέχεται να χρειαστούν και τρίτη δόση εμβολίου»

Ημερομηνία:

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα πως οι Αμερικανοί, που είναι ανοσοκατασταλμένοι, ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

PHILOXENIA

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσε να υπάρξει εξασθενημένη ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων, ο Φάουτσι είπε οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τα στοιχεία για να καθορίσουν πότε πιθανόν θα χρειαστούν αναμνηστικές δόσεις.

«Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Για μια εργασία σε εξέλιξη, εξελίσσεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε ο Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ.

«Πρέπει να κοιτάζεις τα δεδομένα».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

H δουλειά τρώει τον αφέντη

Μια αόρατη κρίση στην υγεία των εργαζομένων άνω των...

Άγρια επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ την ώρα που έδινε πρώτες βοήθειες – «Καμία μορφή βίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή»

Άγρια επίθεση δέχθηκε διασώστης του ΕΚΑΒ το απόγευμα της Πέμπτης (13.08.2026), ενώ προσέφερε βοήθεια...

Κλιματιστικό όλη νύχτα; Τα 5 λάθη που χαλάνε τον ύπνο μας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%bd%cf%8d%cf%87%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b1-5-%ce%bb%ce%ac%ce%b8%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%87%ce%b1/