Κορωνοϊός: Αύξηση κρουσμάτων, αλλά δεν ανησυχούμε, λέει ο Γκ. Μαγιορκίνης

    Ημερομηνία:

    Την αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες επισήμανε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση αλλά προς το παρόν δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας.

    Σχεδόν δύο εβδομάδες από την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε κλειστούς χώρους, σχολεία, καταστήματα κλπ, τα κρούσματα κορωνοϊού δείχνουν πλέον σαφείς ενδείξεις ανόδου.

    Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε στην ΕΡΤ ότι «υπάρχει μια αυξητική τάση αυτή την εβδομάδα, η πρώτη μετά τόσο καιρό, αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας». Σημείωσε ακόμη ότι «τουλάχιστον 20 χώρες στην Ευρώπη έδειξαν αυξητική τάση την περασμένη εβδομάδα».

    Ο καθηγητής-μέλος και της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας δήλωσε ακόμη ότι «είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη. Θα έχουμε πιο σίγουρα δεδομένα προς το τέλος της εβδομάδας».

    Αν και δεν είναι εύκολο να γίνουν μακροπρόθεσμες προβλέψεις, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ακόμη ότι «πιθανότατα η επιστροφή στα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα γίνει χωρίς μάσκες».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Το ευχαριστώ του Χ. Δήμα στους δημοσιογράφους

    «Παραδίδουμε τα τελευταία 10 χλμ. εντός χρονοδιαγράμματος όπως είχαμε...

    Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για μία μοναδική συναυλία-γιορτή στην Πάτρα

    Η αναβληθείσα συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο πλαίσιο του...

    Εποχικοί πυροσβέστες Πάτρας για δωδεκάμηνη εργασία: «Δεν είναι μόνο δίκαιο, είναι αναγκαίο»

    «Το αίτημα για δωδεκάμηνη εργασία δεν είναι μόνο δίκαιο,...

    Επίσημο: Η Τoyota Gazoo Racing παρουσίασε τα GR GT και GR GT3

    Το GR GT είναι το νέο κορυφαίο σπορ μοντέλο...