Κορωνοϊός – Corriere della Sera: Covid-free το Καστελλόριζο – Εμβολιάστηκαν όλοι

    Ημερομηνία:

    Σε άρθρο της με τίτλο «Ελλάδα, το Καστελλόριζο είναι covid -free. Όλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν», η εφημερίδα Corriere della Sera κάνει αναφορά στην στρατηγική εμβολιασμού της χώρας μας.

    «Είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για να προστατέψει μικρές και απομακρυσμένες περιοχές και για να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, ενόψει του καλοκαιριού», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου, στο άρθρο π[που υπογράφει ο δημοσιογράφος Πάολο Κόντι.

    Προσθέτει, δε, ότι όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο Kastellorizo.com «για τους κατοίκους του νησιού, ο Φλεβάρης ήταν ιστορικός μήνας» διότι «την περασμένη Κυριακή, 21 του μηνός ήταν από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας όπου χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer» και αυτό σημαίνει ότι «όλοι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου είναι εμβολιασμένοι κατά της covid 19».

    corriere_kastelorizo

     

    Η Corriere υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για συγκεκριμένη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, αφού τα ακριτικά νησιά επελέγησαν ως κύρια σημεία για τον πρώτο και τον δεύτερο εμβολιασμό». Στο άρθρο τονίζεται, επίσης, ότι «ενόψει της ανάκαμψης του τουρισμού, το να προσφέρει, κανείς, περιοχές “Covid free” αποτελεί μια εξαιρετική προστιθέμενη αξία, η οποία φέρνει πλούτο και παραγωγική ώθηση».

    Η εφημερίδα πληροφορεί, τέλος, τους ιταλούς αναγνώστες ότι «στην Μεγάλη Βρετανία, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι μετά από τις 17 Μαίου μπορεί να ξαναρχίσουν τα ταξίδια, προκάλεσε έκρηξη των κρατήσεων, με αύξηση του 630% και κύριους προορισμούς, την Ελλάδα και την Ισπανία».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νέος σεισμός στις 4 τα ξημερώματα

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα...

    Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς με περιοριστικούς όρους

    Την αποφυλάκιση των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά αποφάσισε...

    Επίσκεψη αντιπροσωπείας 11 Πανεπιστημίων από το Βιετνάμ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

    Την Δευτέρα 30/6/2025 και την Τρίτη 1/7/2025 επισκέφτηκε το...