Κορονοϊός – Δημόπουλος: Έως χθες είχε εμβολιασθεί το 6% του πληθυσμού

    Ημερομηνία:

    Αισιόδοξος για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επίδραση των εμβολιασμών στην καταπολέμηση της πανδημίας παρουσιάστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Όπως τόνισε, μιλώντας στο MEGA, “ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι οριακά κάτω από ένα, ενώ υπάρχει σταθεροποίηση των εισαγωγών σε μονάδες Covid, κάτι που το αποδίδει στην «επίδραση των περιοριστικών μέτρων».

    «Θετικό ότι έως χθες εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού. Βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες» είπε, χαρακτηρίζοντας ως «εφικτό» τον εμβολιασμό σημαντικού αριθμού ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων το επόμενο δίμηνο.

    Παράλληλα, σχολιάζοντας τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, υπογράμμισε ότι η βρετανική δεν παρουσιάζει πρόβλημα στα εμβόλια, σε αντίθεση με τη νοτιοαφρικανική. «Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα άτομα που έχουν αυτό το στέλεχος είναι μειωμένη πάνω από 50%». Ακόμη, έκανε λόγο για μείωση της πίεσης στις ΜΕΘ Covid, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι όταν αρχίσει η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ετσι θα είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

    Ο κεντρικός, παλιός διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης γίνεται ο κεντρικός πεζόδρομος,...

    Χαιρετισμοί της Παναγίας – Η περίοδος που τα μοναστήρια γεμίζουν πιστούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας

    Σήμερα οι δρόμοι δεν οδηγούν απλά σε προορισμούς, αλλά...

    Το Πακιστάν χτύπησε 22 τοποθεσίες στο Αφγανιστάν, νεκρά 274 μέλη των Ταλιμπάν – Διάλογο ζητά η Καμπούλ

    Σε νέα φάση κλιμάκωσης εισέρχονται οι σχέσεις Πακιστάν και Αφγανιστάν,...

    Digital Marketing: Πότε (και γιατί) είναι η στιγμή να το αναθέσεις σε ειδικούς;

    Ίσως μόλις ξεκίνησες κάτι δικό σου ή έχεις αναλάβει...