Κορονοϊός: Μεγάλοι πίθηκοι τα πρώτα θηλαστικά που εμβολιάσθηκαν κατά της Covid-19

    Ημερομηνία:

    Μεγάλοι πίθηκοι του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο έγιναν τα πρώτα πρωτεύοντα θηλαστικά πέραν του ανθρώπου που εμβολιάσθηκαν κατά της Covid-19, χάρη σε ένα εμβόλιο που παρασκευάσθηκε ειδικά για τα ζώα, ανακοίνωσαν μέσω του Twitter υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

    Στις αρχές Ιανουαρίου, πολλοί γορίλες αυτού του ζωολογικού κήπου, που βρίσκεται στη νότια Καλιφόρνια και είναι ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, είχαν διαγνωσθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό και είχαν τεθεί σε καραντίνα αφού είχαν εμφανίσει συμπτώματα. Ήταν οι πρώτες γνωστές περιπτώσεις φυσικής μετάδοσης του ιού σε μεγάλους πιθήκους, οι οποίοι έχουν έκτοτε αναρρώσει.

    Φλίγκος

    Τον επόμενο μήνα, τέσσερις ουρακοτάγκοι και πέντε μπονόμπο του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο εμβολιάσθηκαν με δύο δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου που αναπτύχθηκε από την εξειδικευμένη εταιρεία Zoetis. «Ποτέ στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου δεν είχα πρόσβαση σ’ ένα πειραματικό εμβόλιο τόσο νωρίς στη διαδικασία και ποτέ δεν είχα τέτοια επιθυμία να το χρησιμοποιήσω», λέει η Ναντίν Λαμπέρσκι, υγειονομική υπεύθυνη του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με το National Geographic.

    Μεταξύ των τυχερών που θα εμβολιασθούν είναι η Κάρεν, ένας θηλυκός ουρακοτάγκος που έγινε το 1994 το πρώτο πρωτεύον θηλαστικό εκτός του ανθρώπου που υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Μελέτες κατέδειξαν πως ορισμένα είδη πρωτευόντων θηλαστικών –όπως και οι άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία– μπορούν να μολυνθούν από τον ιό που ευθύνεται για την Covid-19.

    GLEARNET

    Το γονιδίωμα των ανθρώπων μοιάζει πολύ με εκείνο των άλλων πρωτευόντων θηλαστικών, όπως οι γορίλες, το DNA των οποίων είναι σε ποσοστό 98% ίδιο με το ανθρώπινο. Έτσι στην Αφρική οι χιμπατζήδες και οι γορίλες αποδεκατίσθηκαν από τον ιό Έμπολα.

    Ζωολογικός κήπος - εμβόλιο - κορονοϊός - Σαν Ντιέγκο

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    My street: Δείτε πόσες αναφορές έχουν γίνει για τον Δήμο Πατρέων

    Περισσότεροι από 33.000 πολίτες έχουν ήδη κατεβάσει την εφαρμογή...

    ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ: “Εφυγε” ο Αρης Τυλιγάδης

    Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην Αιγιαλεία και σε ολόκληρη την Αχαΐα...

    Πολύτεκνοι: Τα τέσσερα σημεία που φέρνουν αλλαγές στο φορολογικό τοπίο – Το όφελος για τις οικογένειες

    Σε τέσσερα ανέρχονται τα κύρια νέα στοιχεία που φέρνουν...

    Ελληνοτουρκική δοκιμασία στη Νέα Υόρκη – Εν μέσω τριβών το ραντεβού Μητσοτάκη με Ερντογάν

    Υπό το πρίσμα νέων δεδομένων θα διεξαχθεί, όπως γίνεται...