Την τελευταία του πνοή άφησε ο Θεόδωρος Κατσανέβας, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο. Ο 74χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην βουλευτής νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό στις 19 Απριλίου.
Αρχικά παρέμεινε σε απομόνωση στο σπίτι του, με ήπια συμπτώματα, όμως στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οι γιατροί αποφάσισαν να διασωληνωθεί. Παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε, τελικά δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε.
Διαβάστε την ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook στις 23 Απριλίου:
Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Κατσανέβας
Ο Θεόδωρος Κατσανέβας ήταν Έλληνας πανεπιστημιακός και πολιτικός. Είχε διατελέσει Πρόεδρος του ΟΑΕΔ (1981-1985), Διοικητής του ΙΚΑ (1985-1989) και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθήνας (1989-2004). Ήταν παντρεμένος έως το 2000 με τη Σοφία Παπανδρέου, κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου. Από τον Μάιο του 2013 υπήρξε πρόεδρος του κόμματος Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Warwick της Βρετανίας λαμβάνοντας Μ.Α. στις Εργασιακές Σχέσεις και στο London School of Economics λαμβάνοντας διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομική της Εργασίας. Από το 1989 έως το 2000 κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών συνολικά σε 6 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Εξελέγη τις τρεις πρώτες φορές, ενώ απέτυχε να εκλεγεί στις Εκλογές του 1993. Το 1996 επανεξελέγη , ενώ την τελευταία φορά που κατήλθε ως υποψήφιος, το 2000, απέτυχε να εκλεγεί , όμως μερικούς μήνες αργότερα εισήλθε στο Κοινοβούλιο αντικαθιστώντας τη Μιλένα Αποστολάκη η οποία έχασε την έδρα της από το Εκλογοδικείο λόγω κωλύματος εκλογιμότητας. Το 2004 τέθηκε εκτός των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος μαζί με άλλους οκτώ βουλευτές.
Την 1η Μαΐου 2013 ίδρυσε πολιτικό κόμμα, με όνομα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων». Το 2019 Θεόδωρος Κατσανέβας έγινε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής του κόμματος της Ελληνικής Λύσης. Λίγο μετά τις Ευρωεκλογές του ίδιου έτους ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του στη Β’ Αθήνας και τον Βόρειο Τομέα, η οποία όμως μετά από μερικές μέρες ακυρώθηκε από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ ο ίδιος ο Κατσανέβας αρνήθηκε με δήλωση την υποψηφιότητα του με την Ελληνική Λύση.
Κατά καιρούς είχε αρθρογραφήσει σε αρκετά περιοδικά μεταξύ των οποίων το Αντί, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος κ.α. και ήταν συνεκδότης του επιστημονικού περιοδικού Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων. Είχε συμμετάσχει σε οργανώσεις και συνδέσμους, σε μερικούς από τους οποίους είχε διατελέσει και πρόεδρος όπως στον σύνδεσμο Ελληνο-Αρμενικής Φιλίας, στην Επιστημονική Εταιρεία Εργασιακών Σχέσεων, στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π., της οποίας και είχε εκλέχτηκε πρόεδρος το 2008) κ.ά. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού, για τον οποίο είχε δημιουργήσει αυτοματοποιημένα τεστ, που χορηγούνται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Ήταν καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην οικονομική της εργασίας. Επίσης, είχε συγγράψει πλήθος επιστημονικών βιβλίων και μία ποιητική συλλογή.