Κορονοϊός: Πώς οι πολίτες θα επισκέπτονται τις Εφορίες

    Ημερομηνία:

    Οι ανεμβολίαστοι φορολογούμενοι που θα έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Εφορία έως τις 22 Νοεμβρίου θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού μοριακού ή rapid test, ενώ οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ που έχουν εμβολιαστεί είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν δυο rapid test την εβδομάδα που θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

    Ειδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ο επικεφαλής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, το κοινό εισέρχεται στις φορολογικές υπηρεσίες μετά την υποχρεωτική επίδειξη:

    –πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή

    –πιστοποιητικού νόσησης,

    –βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID- 19 από δημόσια ή ιδιωτική δομή (PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

    Με self test οι ανήλικοι

    Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά ετών (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test τελευταίου εικοσιτετραώρου). Κατά την επίδειξη των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων πριν την είσοδο στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ διενεργείται έλεγχος εγκυρότητας των βεβαιώσεων μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου https://covidfree.gov.gr/, όπου και παρέχονται οδηγίες για τη χρήση της.

    Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας μεριμνά για την προμήθεια της βέλτιστης τεχνικής λύσης για την υλοποίηση των ανωτέρω, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου όπου πραγματοποιείται ο έλεγχος. Ενδεικτικά προμήθεια κάρτας SIM κινητού τηλεφώνου με δεδομένα, ή συσκευής Wi-Fi εφόσον στο χώρο της εισόδου της υπηρεσίας υπάρχει τηλεφωνική γραμμή.

    Επισημαίνεται ότι κατά την επίδειξη των ως άνω πιστοποιητικών και βεβαιώσεων πριν την είσοδο στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, πρέπει να γίνεται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Κατόπιν των ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι κάθε Υπηρεσία υποχρεούται προς διασφάλιση της δημόσιας υγείας να ορίζει και το προσωπικό που θα αναλάβει την εν λόγω υποχρέωση στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει προσωπικό φύλαξης (security) και να πραγματοποιείται απαρέγκλιτα ο ανωτέρω έλεγχος, ώστε το κοινό να εισέρχεται στις υπηρεσίες κατόπιν επίδειξης των ως άνω πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

    Δύο rapid test οι υπάλληλοι

    Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο οι υπάλληλοι που υπηρετούν στην ΑΑΔΕ, οι οποίοι απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή με πάγια αντιμισθία ή με έμμισθη εντολή ή με οποιοδήποτε άλλη ιδιότητα, όπως πρακτική άσκηση και οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, καθώς και από το συναλλασσόμενο κοινό θα κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως.

    Παράλληλα διευκρινίζεται ότι το χρηματικό κόστος των rapid tests αναλαμβάνει ο ίδιος ο υπάλληλος και όχι η υπηρεσία.

    Εξαιρούνται από τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης οι υπάλληλοι, οι οποίοι:

    –Εχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου,

    –Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 με μία δόση εμβολίου λόγω νόσησης τους από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης και εμβολιασμού, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου,

    –Έχουν νοσήσει από κορονοϊό COVID-19 χωρίς να έχουν παρέλθει 180 ημέρες από τη θετική διάγνωση και επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, ανεξαρτήτως του χρόνου ισχύος που αναγράφεται σε αυτό, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποιο είναι το πιο χειριστικό ζώδιο από όλα;

    Κάθε ζώδιο έχει τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του. Ποιο είναι, όμως,...

    Τα ζώδια που δεν θα έχουν σταματημό μέχρι τον Δεκέμβριο

    Οι καιροί ήταν δύσκολοι φέτος για πολλούς εκπροσώπους του...

    Ηλεία: Φωτογραφίες από κατασχεθέντα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή κατηγορούμενων μελών συμμορίας

    Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ Μετά την εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της...

    Είπε στην αυταρχική πεθερά της ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη στον γάμο – «Εγώ παντρεύομαι τον γιο σου, όχι εσύ»

    Μια γυναίκα αποκάλυψε ότι εκείνη και ο μελλοντικός σύζυγός...