Κορωνοϊός – Θωμαΐδης: Θα φανεί μείωση στα κρούσματα πριν το Πάσχα – Τι προβλέπει για την Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Για το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης.

    Όπως ανέφερε τα λύματα Aττικής δείχνουν τάση ύφεσης εδώ και 3 βδομάδες και επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε μείωση κρουσμάτων που θα αρχίσει πριν το Πάσχα.

    Σημείωσε ότι έχει μειωθεί ο βαθμός θετικότητας. Ωστόσο, τόνισε πως παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο.

    Επεσήμανε ότι αυτό που πρέπει να παρακολουθείται είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και υπογράμμισε πως πολύ αργά θα μειωθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι θάνατοι.

    Ποιες περιοχές εμφανίζουν ύφεση, σταθερότητα ή αύξηση ιικού φορτίου

     

    Ο καθηγητής ανέφερε μεταξύ άλλων πως από τον δείκτη λυμάτων φαίνεται πως υπάρχουν περιοχές που έχουν ύφεση όπως η Αττική αλλά και άλλες που εμφανίζουν σταθερό υψηλό ιικό φορτίο όπως Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και περιοχές που αυξάνεται όπως Κρήτη.

    Παράλληλα, σημείωσε πως στα λύματα υπάρχουν και ευρήματα σημαντικής αύξησης στην χρήση αγχολυτικών και καταθλιπτικών καθώς και κοκαΐνης ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup

    Ο Παύλος Πολάκης ξαναχτυπά και αυτή την φορά επιτέθηκε...

    Aχαϊα: Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στον Ψαθόπυργο – φωτο

    Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και την ευλάβεια των πιστών τελέσθηκαν,...

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...