Κώστας Καραγκούνης: Είμαι ενάντια στην ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια – Είτε τεθεί κομματική πειθαρχία, είτε όχι, η ψήφος μου θα είναι αρνητική

    Ημερομηνία:

    Στην ενημερωτική και πολιτική εκπομπή του One Channel, Evening Report, με τον Μάνο Νιφλή, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης σχετικά με το ζήτημα του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

    Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε κατηγορηματικά πως είτε τεθεί κομματική πειθαρχία είτε όχι σχετικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, «η ψήφος μου θα είναι αρνητική».

    Ακόμη, είπε πως το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει τα περισσότερα ζητήματα. «Κάθε κράτος μπορεί να αποφασίσει εάν θα εξειδικεύσει μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια τον γάμο, αλλά από κει και πέρα πρέπει να προστατεύουμε τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών».

    Σε ερώτηση αν η αποχή από την ψηφοφορία σημαίνει καταψήφιση της ρύθμισης απάντησε ότι «οι βουλευτές πρέπει να παίρνουν θέση και ότι σε περίπτωση που ήταν υπουργός θα έθετε τουλάχιστον την παραίτηση του στην διάθεση του πρωθυπουργού».

    Ο Κώστας Καραγκούνης επισήμανε ότι «το σύμφωνο συμβίωσης περιλαμβάνει μόνο την αναδοχή. Τα υπόλοιπα συμπαρασύρονται με τον γάμο. Αν θεσμοθετηθεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών τότε συμπαρασύρονται όλες οι μορφές υιοθεσίας».

    Πάντως στις δηλώσεις του ο Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να περιμένουν την αυριανή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Εστία μόλυνσης το συντριβάνι στα Ψηλαλώνια – ΦΩΤΟ

    Δεν είναι μόνο που δεν λειτουργεί και είναι σε...

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Τάκος με κιμά και λαχανικά

    Για τα τάκος με κιμά Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους...

    Η τύχη των φυλών της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής

    Τον 16ο αιώνα ξεκίνησε η αποικιοκρατία της Ευρώπης στην...

    Ο σκληρός ανταγωνισμός της ελληνικής ναυτιλίας με Κίνα και Ιαπωνία

    Με τη φράση «μόνη της και όλοι τους» θα...
    Best Shop