Κώστας Μάρκου: Η ομιλία του για το «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης…»

    Ημερομηνία:

    Η ομιλία του Βουλευτή κ. Μάρκου έθιξε διάφορα θέματα του νομοσχεδίου, αλλά επικεντρώθηκε και στο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που ταλανίζει τον ιδιαίτερα  ευαίσθητο τομέα της Παιδείας στη χώρα μας, δηλαδή το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προβεί σε καμία προπαρασκευαστική ενέργεια έτσι ώστε να διασφαλίσει την ασφαλή και πλήρη λειτουργία των σχολείων τώρα που βιώνουμε το 2ο κύμα της πανδημίας και ενώ τα στοιχεία και οι ειδικοί κάνουν λόγο και για πιθανό 3ο κύμα. Δυστυχώς το Υπουργείο δεν έχει πάρει καμία απολύτως πρωτοβουλία για να βελτιώσει την κατάσταση στα σχολεία της χώρας, αρνούμενο πεισματικά να συζητήσει για τη μείωση των μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας ή/και τη πρόσληψη εκπαιδευτικών. Αυτές τις παραλείψεις η εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά η χώρα, θα τις βρουν μπροστά τους το νέο ημερολογιακό έτος.

    Όπως και με τα προηγούμενα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας, έτσι και με αυτό, είναι σαφές πλέον ότι το δημόσιο σχολείο δέχεται άλλη μια επίθεση. Ήδη από την αυγή της οικονομικής κρίσης είχε επιχειρηθεί να πάψει η εκπαίδευση να αποτελεί μηχανισμό κοινωνικής εξέλιξης. Με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου η κυβέρνηση ΝΔ επιχειρεί να πάψει η εκπαίδευση να αποτελεί μηχανισμό κοινωνικής εξέλιξης και θεσμοθετεί για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση την έξοδο των παιδιών από τα γυμνάσια όταν τα τελειώνουν. Με τον τρόπο αυτό εξοστρακίζει ανήλικα παιδιά από τον φυσικό τους χώρο, δηλαδή το σχολικό περιβάλλον, μετατρέποντάς τα σε χαμηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό μέσα από μια διαδικασία ανασφάλιστης και απλήρωτης ειδίκευσης, χωρίς γενική παιδεία, χωρίς εξέλιξη της προσωπικότητας τους.

    Επιπλέον, με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, επιχειρείται το κλείσιμο των δημόσιων ΙΕΚ, αφού οι εκτιμήσεις είναι ότι ένα ποσοστό κοντά στο 50% των δημόσιων ΙΕΚ θα καταργηθούν. Φυσικά αυτό θα οδηγήσει αυτόματα στην ενίσχυση των ιδιωτικών ΙΕΚ και σε ραγδαία αύξηση των κερδών όσων επιχειρούν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

    Τέλος, ο Βουλευτής κ. Μάρκου, επικαλούμενος και σχετικές βιωματικές εμπειρίες του, ζήτησε από την Κυβέρνηση να δείξει θάρρος και να αποσύρει τα άρθρα που αφορούν στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δίκη «μαμούθ» με 115 κατηγορούμενους – Στο εδώλιο τα μέλη 14 εγκληματικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη

    Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη η δίκη 115...

    Τι είναι ο «θερμικός θόλος» που «καίει» την Ευρώπη – Ανεβαίνει το θερμόμετρο και στην Ελλάδα

    Περαιτέρω αύξηση θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα μας,...

    Χρέη στον ΕΦΚΑ: Πότε διαγράφονται και τι ισχύει για τις συντάξεις και την ασφαλιστική ενημερότητα

    Η νομοθεσία για τις ασφαλιστικές οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ προβλέπει πλέον ότι...

    ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί εξελέγησαν από τη Δυτική Ελλάδα στη νέα Κεντρική Επιτροπή – ΟΝΟΜΑΤΑ

    Ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τα...