Κώστας Μάρκου: Πώς θα γίνει η ψήφος από απλή στιγμή, κορυφαίο γεγονός

Ημερομηνία:

Με την δική του ματιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας Κώστας Μάρκου, δίνει την εικόνα, για τις επικείμενες εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: Την Κυριακή όλο οι δρόμοι της δημοκρατικής Αχαΐας οδηγούν στην κάλπη. Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, έφτασε η κορυφαία στιγμή για το πολίτευμα μας και την έκφραση τη λαϊκής κυριαρχίας. Όμως, η γιορτή της δημοκρατίας δεν είναι μια απλή στιγμή. Μπορούμε να την εκτείνουμε στον χρόνο και να της δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο. Πώς; Με το ενεργό μας ενδιαφέρον. Εντασσόμαστε στην διαδικασία με το να ανοίγουμε τα μέσα πρόσβασης στην δημόσια σφαίρα και να μαθαίνουμε τα διαφορετικά πολιτικά προγράμματα. Οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο μπορούν να συμβάλλουν εποικοδομητικά. Τα social media το ίδιο, αρκεί να στεκόμαστε κριτικά σε ό ,τι συναντάμε στην οθόνη μας.

Μαθαίνουμε για τους υποψηφίους, διαβάζουμε τα βιογραφικά τους, έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να διακρίνουμε την «Ήρα από το στάρι». Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές έχουμε καταθέσει στη δημοσιότητα τα διαπιστευτήριά μας. Αν όμως δεν έρθουν σε επαφή με τους πολίτες, χάνουν την αξία τους. Εξάλλου, οι βουλευτές της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου έχουμε στείλει σε όλα τα μέσα το έργο της προηγούμενης θητείας μας. Απομένει η έρευνα και η αξιολόγηση από τους πολίτες. Για να αποκτήσει η ψήφος μας βαρύτητα και να μετατρέψουμε τη μετάβασή μας στην κάλπη από απλή στιγμή σε κορυφαίο γεγονός μια είναι μονάχα η -δύσκολη-, αλλά αναγκαία προϋπόθεση. Να διαθέσουμε χρόνο να την προετοιμάσουμε. Τότε θα κερδίσει μόνο η δημοκρατία.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Μνημόσυνα που θα τελεστούν την Κυριακή 8-11-2026

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ  ΤΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8-11-2026 ΚΑΙ ΩΡΑ 9,30 π.μ. ΣΤΟΝ...

Κόμμα Αντώνη Σαμαρά: Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Μαξίμου

Με το «μαρτύριο της σταγόνας» περιγράφουν πολιτικοί παρατηρητές την...

Πάτρα: Διασωληνώθηκε γυναίκα που υπέστη βαριά εγκαύματα από το τζάκι

Σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ρίου,...