flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Κώστας Μπακογιάννης: Η Σία Κοσιώνη είναι μία σπουδαία μαμά, όταν ο γιος μας μεγαλώσει θα καταλάβει πόσο τυχερός είναι

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μίλησε για τη ζωή με τέσσερα παιδιά, τη σπουδαιότητα της συζύγου του και τη γενναιότητα της μητέρας του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως το θέατρο του Λυκαβηττού που είναι κλειστό από το 2009 θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του και θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023. Ακόμη, ετοιμάζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε 20 γειτονιές της Αθήνας, με τίτλο «Όλη η Αθήνα μία σκηνή».

«Η Αθήνα έχει 129 γειτονιές και το στοίχημα μας είναι να φτάσει ο πολιτισμός σε κάθε άκρη της πόλης μας. Στις εκδηλώσεις του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μία σκηνή» η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ οι παραστάσεις και οι συναυλίες απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στηρίζονται οικονομικά από το Δήμο, ενώ οι δημότες παρακολουθούν δωρεάν τις εκδηλώσεις», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σχετικά με το αν έχει κατοικίδιο στο σπίτι δήλωσε πως δεν έχει, αν και δυσκολεύεται να πει όχι γιατί τα παιδιά του, με αρχηγό τη μεγάλη του κόρη, έχουν… συνδικαλιστεί για να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο ζώο.

«Ο μικρός γιος μου, ο Δήμος, λατρεύει τους Θεούς του Ολύμπου, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα τα έφερνα σε μία συναυλία ή μία παράσταση εναλλακτικών καλλιτεχνών», είπε.

«Ο δήμαρχος ξυπνάει και κοιμάται με την πόλη, αλλά όπως όλοι οι γονείς ακούμε κι εμείς το «μπαμπά, μαμά, ξύπνησα» γύρω στις επτά ή και νωρίτερα. Όσο χρόνο και να βρίσκεις, ποτέ δεν αισθάνεσαι ότι ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για τα παιδιά σου…  Τα παιδιά μου είναι και σε διαφορετικές ηλικίες, από 15 που είναι ο μεγάλος μέχρι πέντε που είναι ο μικρός και κάθε παιδί θέλει κάτι διαφορετικό».

Για εκείνον είναι σημαντικό να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που είναι τα παιδιά του και να νιώθουν την άδολη αγάπη του γονιού και την τυφλή εμπιστοσύνη που τους έχει.

«Είμαι τόσο cool με τον έφηβο 15χρόνο γιο μου, που δεν θα απαντήσω σε τίποτε δημοσίως γιατί θα το μετανιώσω και οποίος έχει παιδί στην εφηβεία με νιώθει», είπε.

Ο ίδιος δεν κρύβει ότι νιώθει να ενοχλείται όταν βλέπει φωτογράφο απέναντι από τον μικρό Δήμο, ωστόσο δεν είναι κάτι που τον έχει τρομάξει. «Δικαιούμαστε κι εμείς να φάμε ένα παγωτό, να κάνουμε μία βόλτα ή να καθίσουμε κάπου να φάμε, χωρίς να νιώθουμε ότι μας παρακολουθούν. Παρακάλεσα να μη μας φωτογραφίσουν, εισακούστηκα και θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εξάλλου τη δουλειά του προσπαθεί να κάνει ο φωτογράφος».

«Το μυστικό βρίσκεται στην αγάπη»

Με την Σία Κοσιώνη είναι 8 χρόνια μαζί και ο ίδιος νιώθει πως όλα όσα είχε πιστέψει και οραματιστεί εκπληρώθηκαν και μάλιστα με το παραπάνω.

«Η Σία είναι μία σπουδαία μαμά. Καταφέρνει να χτίζει έναν κόσμο για το παιδί μας, που όταν μεγαλώσει θα αντιληφθεί ποσό τυχερός είναι που έχει αυτή τη μαμά. Ανοίγει μονίμως πόρτες και παράθυρα μέσα στο μυαλό του Δήμου. Με την Σία δεν είχαμε προγραμματισμό, ούτε στρατηγική για τη ζωή μας. Όλα ήρθαν πολύ φυσικά, γλυκά και όμορφα, ήταν ένα ποτάμι».

«Το μυστικό βρίσκεται στην αγάπη. Η γιαγιά μου έλεγε πως «από την πολλή αγάπη, δεν έπαθε κάνεις τίποτα», το έκανε πράξη και το μετέδωσε από γενιά σε γενιά. Σε μία οικογένεια χρειάζεται αγάπη, αλλά και πολλή προσπάθεια, πρέπει να καταπίνεις τον εγωισμό σου και να κάνεις παραχωρήσεις και συμβιβασμούς».

Αυτό το καλοκαίρι η οικογένεια σχεδιάζει να κάνει κάτι όλοι μαζί, το οποίο σημαίνει, όπως τόνισε, πως θα πρέπει να υπάρχει μία φυσική απόσταση από τον υπόλοιπο κόσμο.

«Η μητέρα μου επέλεξε συνειδητά να δημοσιοποιήσει την ιστορία της»

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στην περιπέτεια της υγείας της μητέρας του, Ντόρας Μπακογιάννη.

«Η μητέρα μου δεν είναι η μόνη που παλεύει με την ασθένεια της. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δίνουν επίσης τον αγώνα τους. Είχε σημασία ότι επέλεξε η ίδια η μητέρα μου να δημοσιοποιήσει την ασθένεια της, το έκανε πολύ συνειδητά και με τρομερή γενναιότητα».

«Η μητέρα μου με γενναιότητα έχει αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες της ζωής της και είναι ένα παράδειγμα για όλους εμάς, αλλά και για τα εγγόνια της. Δίνει δύναμη σε όλους, σε όλη την οικογένεια και όχι μόνο τώρα, αλλά σε ολόκληρη τη ζωή μας, στη δική μου, στης αδελφής μου και στων παιδιών μας», δήλωσε.