Την ανάγκη να αναγνωριστεί η διαχρονική συμβολή του Δήμου Πατρέων στην προώθηση σημαντικών έργων της πόλης, με αφορμή τις εξελίξεις για την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στον MAX FM 93,4 και τον Γιάννη Γεωργόπουλο.
Ο δήμαρχος άσκησε κριτική στην πρακτική της προβολής και των πανηγυρικών ανακοινώσεων για έργα, επισημαίνοντας ότι η ουσία βρίσκεται στην υλοποίησή τους και όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Δημοτική Αρχή δεν θεωρεί ότι κάθε βήμα ενός έργου πρέπει να συνοδεύεται από εκδηλώσεις και δημόσιες αναφορές για το ποιος συνέβαλε σε αυτό.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», υπενθύμισε ότι η προσπάθεια για την αποκατάστασή του ξεκίνησε από το 2014, όταν η δημοτική αρχή άρχισε τις επαφές με την τότε Περιφερειακή Αρχή, τη Διαχειριστική Αρχή και το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως εξήγησε, ακολούθησαν διαβουλεύσεις για τη χρηματοδότηση, την ωρίμανση των μελετών και τον φορέα διαχείρισης, ενώ το 2020 υπογράφηκε η σχετική προγραμματική σύμβαση.
Ο κ. Πελετίδης στάθηκε ιδιαίτερα στον χρόνο που απαιτείται για την προώθηση ενός έργου, σημειώνοντας ότι, ενώ οι διαδικασίες ξεκίνησαν το 2014, η διακήρυξη αναμένεται το 2026. Κατά την άποψή του, αυτό θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού για τον τρόπο με τον οποίο προχωρούν τα δημόσια έργα.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η αφετηρία των παρεμβάσεων στην Πάτρα βρίσκεται στον σχεδιασμό και στις πρωτοβουλίες του Δήμου, τονίζοντας τη σημασία του Δημοτικού Θεάτρου και της σύνδεσής του με το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. «Κάνε τη δουλειά σου, λίγα λόγια, πολλά έργα και προχώρα», ήταν το μήνυμα του δημάρχου, ο οποίος επέμεινε ότι η αξιολόγηση της προσπάθειας πρέπει να γίνεται μέσα από το αποτέλεσμα και τη συμβολή των εργαζομένων και των υπηρεσιών.


